Ara llegint
Es Mercadal col·locarà 360 mòduls de plaques solars,als aparcaments del poliesportiu i a la nova piscina municipal

Es Mercadal col·locarà 360 mòduls de plaques solars,als aparcaments del poliesportiu i a la nova piscina municipal

L’Ajuntament des Mercadal ha adjudicat el «Projecte d’execució per la instal·lació d’un punt de càrrega doble per a vehicle elèctric i pèrgola solar fotovoltaica de 100KWp connectada a la xarxa per autoconsum de la futura piscina coberta des Mercadal», una instal·lació de 360 mòduls de plaques solars que aniran situades a dalt d’unes pèrgoles que s’instal·laran als aparcaments del Poliesportiu i a la nova Piscina Municipal des Mercadal.

El pressupost de sortida era de 194.985 euros. S’hi han presentat tretze empreses instal·ladores i s’ha adjudicat a Soluxions Efficient Energy S.L., per 145.200 euros IVA inclòs, amb una baixada de preu del 25,53 %. El finançament anirà a càrrec d’una subvenció de 116.806 euros de la Conselleria de Transició Energètica del Govern Balear i els restants 28.394 euros es pagaran amb fons propis de l’Ajuntament. Les obres començaran aquest mes de gener.

Els 100 KWp d’aquesta instal·lació són per a autoconsum i s’empraran per escalfar l’aigua de la nova piscina municipal que s’està construint, un fet que ajudarà a abaixar els costos de manteniment. Aquesta instal·lació tindrà un rendiment aproximat anual de FV de 143.000 KWh. A aquests 360 mòduls s’hi afegiran també els 160 mòduls que generen 40KWp i que hi ha actualment a la coberta del Poliesportiu Municipal, dues instal·lacions modernes que mitjançant una bomba de calor serviran per escalfar l’aigua de la nova Piscina Municipal.

La producció total de les dues instal·lacions (100KWp+40KWp) és de 197.000 KWh, cosa que, si considerem un consum mitjà anual de 3500 KWh/habitatge, equivaldria al consum anual de 56 habitatges, amb un estalvi anual de 96,5 tones de CO2.

A més, damunt de cadascuna de les instal·lacions hi pengen dos punts de recàrrega semiràpida per a vehicle elèctric. Aquests dos punts seran gratuïts per als ciutadans i ciutadanes.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt