Ara llegint
Son Espases lliura els Premis d’Investigació, escollits entre 312 articles a revistes científiques

Son Espases lliura els Premis d’Investigació, escollits entre 312 articles a revistes científiques

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui dematí els Premis d’Investigació 2020, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis, en l’edició de 2020 ha estat de 43.000 euros, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article a la revista que ha tingut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i finalment “Ajuts per a estades curtes en centres d’investigació”, per impulsar la col·laboració amb grups d’investigació nacionals e internacionals.

A l’acte de lliurament, hi han participat la consellera de salut i consum, Patricia Gómez i Picard; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; i el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació.

A l’edició d’enguany, s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” al doctor Francisco Javier Rosselló Lozano, del Servei de Cardiologia i investigador del Grup de Fisiopatologia i Terapèutica Cardiovascular, per l’article titulat “Sex differences in mineralocorticoid receptor antagonist trials: a pooled analysis of three large clinical trials”.

Els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Medicina de precisió i desenvolupament de cardiopaties congènites: paper del microbioma”, d’Emilia Amengual Cladera; “Disfunció tiroidal en pacients amb infecció COVID 19 en estat crític. Valor pronòstic i de gravetat. Implicacions terapèutiques: benefici del tractament amb hormona tiroidal en l’evolució de la malaltia”, de María Antonieta Ballesteros Vizoso; “Estudi de la relació càncer de còlon i obesitat – anàlisi del perfil transcriptòmic del teixit adipós visceral present en el microambient tumoral”, d’Alice Chaplin Scott; “Estudi de netosi com a predictor de malaltia empelt contra hoste en pacients amb trasplantament al·logènic de medul·la òssia”, de Bernardo López Andrade, i “Efecte de la llum natural com a complement al tractament de pacients depressius ambulatoris”, de José Ángel Rubiño Díaz.

Un balanç

Durant l’acte de lliurament dels premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2019-2020. Durant el darrer any, s’han publicat un total de 312 articles a revistes científiques amb un factor d’impacte acumulat de 1.432 punts, la qual cosa significa que se superen les xifres d’anys anteriors. L’any 2020 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carlos III amb quatre projectes FIS i un d’expressions d’interès COVID-19. L’import total obtingut amb aquests ajuts públics ha estat de 1.033.750 €. A més, durant l’any 2020 s’han aconseguit dos projectes finançats per la Unió Europea, per un valor total de 319.312 €.

Altrament, pel que fa als assajos clínics comercials que s’han dut a terme al Centre, durant l’any 2020, s’han formalitzat 73 contractes amb la indústria farmacèutica per un import total de 1.681.580 €.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt