Ara llegint
El Banc d’Aliments, premi del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació

El Banc d’Aliments, premi del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha atorgat als Bancs d’Aliments els Premis Aliments d’Espanya 2019, amb els quals reconeix la tasca desenvolupada per empreses i professionals que s’han distingit per produir, oferir i divulgar els aliments de qualitat espanyols, així com la seva contribució a el desenvolupament de el sector alimentari de forma sostenible i eficient.

En aquesta 32ena edició el jurat ha concedit el premi extraordinari a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL). Es reconeix així l’extraordinària labor que realitzen aquestes entitats diàriament i, especialment, la que han dut a terme durant l’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la Covid-19.

Els premiats han estat escollits entre 120 candidatures. Per a les deliberacions s’ha comptat amb un jurat compost per personalitats de dilatada experiència i coneixement de el sector agroalimentari i pesquer.

El primer Banc d’Aliments d’Espanya es va fundar a Barcelona el 1987 i des de llavors s’han anat sumant altres fins a arribar als 54 que hi ha a l’actualitat. El seu objectiu fundacional és recuperar els excedents alimentaris i compartir-los gratuïtament a través d’entitats benèfiques entre les persones més necessitades, evitant que es tudin.

Per la seva banda, FESBAL, que es va constituir com a associació sense ànim de lucre el 1996, s’encarrega de representar, coordinar, promocionar i defensar la feina i la figura aquestes entitats en tot el territori nacional.

El Banc d’Aliments de Mallorca va obtenir l’any passat la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma.

Els bancs d’aliments es centren ara en combatre la pobresa, reduir desigualtats i donar suport a col·lectius vulnerables, alhora que contribueixen a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l’Organització de Nacions Unides (ONU) en el marc de l’Agenda 2030.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt