Ara llegint
L’Ajuntament de Manacor millora la carretera de Son Macià mentre reclama al Consell que es faci càrrec de la seva titularitat

L’Ajuntament de Manacor millora la carretera de Son Macià mentre reclama al Consell que es faci càrrec de la seva titularitat

L’Ajuntament de Manacor ha invertit 237.000 euros procedents de romanent de tresoreria en millorar quatre trams perillosos de la carretera municipal que condueix al nucli de Son Macià, mentre continua reivindicant que el Consell de Mallorca assumeixi aquesta via en entendre que es tracta d’una carretera interurbana i no un camí rural.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, juntament amb la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha presentat avui dematí unes obres executades per l’empresa Melchor Mascaró al llarg de dotze setmanes, durant les quals s’han hagut de realitzar talls intermitents a la via que, durant algunes jornades, fins i tot varen obligar a desviar el trànsit per Son Vell per poder accedir al llogaret.

La millora en alguns trams de la carretera era una “reivindicació històrica”, segons ha recordat el batle. Fins i tot hi havia informes de la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i el propi Ajuntament que advertien de la perillositat d’alguns dels trams on ara s’hi han realitzat intervencions.

De fet, Oliver ha recordat alguns accidents patits per veïnats de Son Macià i també ha recalcat que s’ha abaixat de 70 a 60 quilòmetres per hora la velocitat màxima permesa en tota la via i fins a 50 en els trams més conflictius.

Així mateix, el batle ha recordat que aquesta és la via preferent que utilitzen els residents a Son Macià per acudir a Manacor i que “és molt habitual que els residents utilitzin aquesta carretera diverses vegades al dia”. Es tracta, per tant, d’una via molt transitada.

L’obra més complicada s’ha executat a la Costa dels Avisaments, on s’hi havia creat un problema que feia perillar l’estabilitat de la calçada. S’hi ha refet el marge que sosté el paviment, s’ha creat una cuneta contínua de formigó per recollir l’aigua pluvial i s’han instal·lat panells d’abalisament en els revolts.

A l’altura de la gravera s’ha actuat en dos trams pràcticament contigus i també en un revolt del final de la carretera, gairebé a l’accés a Cales de Mallorca.

En tots aquests trams on s’hi ha intervingut s’ha reasfaltat, s’han incorporat senyals de perill i barreres de seguretat. Les obres no han afectat el traçat, ni tampoc l’amplada de la via.

Oliver espera ara la creació d’una nova connexió amb la carretera de Manacor a Felanitx mitjançant una rotonda. Creu que amb aquesta nova intervenció la carretera deixarà de tenir problemes i ha assegurat que els residents a Son Macià han manifestat la satisfacció pel resultat dels treballs executats durant el darrer trimestre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt