Ara llegint
Hortense despentina les Illes Balears amb un vent de fins a 144 quilòmetres per hora

Hortense despentina les Illes Balears amb un vent de fins a 144 quilòmetres per hora

Una intensa ventada provocada per la borrasca Hortense ha escombrat avui dematí les Illes Balears i ha deixat rere seu un rastre d’arbres caiguts i incidències a habitatges de nombrosos municipis.

Palma és una de les zones que ha quedat més afectada, amb nombroses caigudes d’elements dels habitatges: teules, voladissos, balcons, finestres especialment. En algunes ocasions els elements han caigut sobre vehicles estacionats. Els Bombers de Palma estan realitzant en aquest moment nombroses intervencions per retornar la normalitat als carrers.

També s’ha registrat la caiguda de nombrosos arbres, destacant dues palmeres al Passeig Sagrera. També s’ha de lamentar la caiguda d’un pinacle de l’església de Santa Eulàlia. L’Ajuntamnet de Palma ha tancat provisionalment els parcs públics.

Municipis com Manacor o Bunyola també han registrat desperfectes, així com altres de Mallorca, Eivissa i Formentera.

A Bunyola ha caigut un pi a l’entrada del poble des de la carretera de Sóller que ha obligat a tallar la via. A Manacor han caigut arbres i branques a l’avinguda del Torrent, a la plaça del Carme de Portocristo i a la carretera de Cales. Al CEPA Na Camel·la, el vent ha arrabassat una part de la coberta. L’Ajuntament ha sol·licitat la col·laboració dels Bombers de Mallorca.

El poliesportiu de Petra també s’ha vist afectat per la ventada. També el cementeri de Son Servera. El Consell de Mallorca ha informat que 26 carreteres de la xarxa han tengut incidències.

I és que el vent ha bufat de forma espectacular durant un breu període de temps. L’AEMET ha registrat una bufada de 130 quilòmetres per hora que podria ser un rècord. A Alfàbia s’ha arribat als 144 quilòmetres per hora i a nombrosos municipis s’han assolit els 90 quilòmetres per hora de vent.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt