Ara llegint
La condició de resident no es podrà sol·licitar fins al final de compra d’un bitllet d’avió o vaixell

La condició de resident no es podrà sol·licitar fins al final de compra d’un bitllet d’avió o vaixell

Si un és o no és resident de les Illes Balears esdevé una condició important quan s’adquireix un bitllet d’avió o vaixell a causa del descompte del 75% que s’aplica als balears. A partir d’ara les plataformes de venda on-line hauran de mostrar primer el preu del bitllet i no podran demanar si l’interessat és resident o no fins al final del procediment, per tal d’evitar possibles enganys.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis, ha anunciat avui en roda de premsa que el Govern central ha incorporat aquesta demanda, feta pel Govern Balear.

Aquesta nova mesura, que ha entrat en vigor amb els nous Pressupostos Generals de l’Estat, consisteix en demanar la condició de resident al final del procés de compra de bitllets en el transport marítim i aeri per evitar l’increment de preus.  D’aquesta manera s’evitarà que es pugui utilitzar la informació relativa a la no condició de residència per oferir tarifes diferenciades al resident i al no resident, ajudant a prevenir el frau i els comportaments anòmals per part de les companyies de transport, segons han explicat.

El conseller Marc Pons ha destacar que “l’objectiu d’aquesta mesura és que el descompte de resident repercuteixi damunt els residents i no damunt el compte de resultats de les companyies”.

El Govern havia detectat comportaments de pujades de preus a les companyies aèries amb els bitllets on s’aplica el descompte de resident, La nova normativa de bonificacions al transport assegura el manteniment del 75%, però modifica l’experiència de compra.

A partir de dia 1 de març

La mesura entrar en vigor amb l’entrada en vigor dels PGE el passat 1 de gener, tot i així, les companyies aèries i marítimes, així com qualsevol altra persona física o jurídica que intervingui en la comercialització dels bitllets susceptibles de ser subvencionats, disposaran de dos mesos per a l’adaptació dels seus sistemes de venda al nou procediment de compra. Tenen màxim fins dia 1 de març per realitzar els canvis pertinents per assegurar el procés de compra s’ajusta a la nova normativa.

També han destacat que es confirma la intenció del Govern central de mantenir el 75% de bonificació i es consoliden unes ajudes que augmenten en un 100% en comparació amb els anteriors pressupostos aprovats.

En el cas del transport aeri, l’augment es tradueix en la previsió de 11.800.000 bitllets subvencions en comparació amb els 5.900.000 dels anteriors pressupostos i es manté la partida d’ajudes per a famílies nombroses. Els pressuposts de 2019 i 2020 contemplaven una partida de 117,8 milions pel descompte de residents en aeri i pel 2021 212 milions d’euros (només per Balears).

En marítim la partida contemplada per el descompte de resident passa de 24.432.000 euros a 50.726.000 euros per tant queda garantida la cobertura de totes les bonificacions sol·licitades.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt