Ara llegint
Rècord de calor en ple mes de gener a 21 estacions meteorològiques de les Illes Balears

Rècord de calor en ple mes de gener a 21 estacions meteorològiques de les Illes Balears

Les calmes de gener han estat enguany extraordinàries. Tant que l’AEMET va registrar ahir una temperatura rècord de 26’8 graus centígrads a Son Servera. No es tenia constància d’haver superat mai els 25’2 graus en un mes de gener a les Illes Balears. Va ser l’any 2016 a Pollença, però ahir el mercuri es va elevar dos graus i mig bons més en una jornada més pròpia d’una primavera avançada que no del gener.

Però Son Servera no va ser un cas únic. Fins a 21 estacions de l’AEMET de Mallorca, Menorca i Eivissa varen establir nous rècords de temperatura màxima en un mes de gener. A banda del cas de Son Servera un dels més curiosos va ser el de l’Aeroport d’Eivissa, on es varen registrar 24’7 graus, tombant el rècord de l’any 1982 de 23’8.

Altres temperatures inusualment elevades varen ser els 24’8 del Port de Pollença, els 24 del Campus Universitari de la carretera de Valldemossa, els 24’8 de Sant Joan de Labritja o els 25’9 del Far de Capdepera.

La jornada anterior també s’havia registrat a Lluc un rècord en mes de gener amb els 23 graus registrats. El 2001 s’havia arribat a 22’2.

Per avui i dilluns s’esperen també temperatures elevades, però no tant com els dos dies precedents, i vent que pot bufar entre els 60 i els 80 quilòmetres per hora a molts indrets de l’arxipèlag, amb bufades puntuals de fins a 100 quilòmetres per hora als cims més elevats de la Serra de Tramuntana.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt