Ara llegint
Els arqueòlegs comencen les excavacions al jaciment d’es Turassot, a Costitx

Els arqueòlegs comencen les excavacions al jaciment d’es Turassot, a Costitx

Avui ha tengut lloc la primera jornada d’excavacions en el jaciment d’es Turassot, ubicat a Costitx, en el marc del projecte d’investigació que es fa al voltant del poblat gràcies a les primeres subvencions de recerca que ha convocat la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han visitat avui els treballs.

La presidenta Cladera ha destacat que «durant la pandèmia hem invertit molts de recursos en ajuts directes i en mesures de reactivació econòmica, però també hem assegurat el finançament a projectes com aquest des Turassot. No deixam de banda el compromís del Consell amb el patrimoni arqueològic i la investigació i per això mantenim la inversió prevista».

En la mateixa línia, la vicepresidenta ha explicat que «el projecte de recerca que comença avui as Turassot és un dels catorze que es duran a terme enguany a Mallorca gràcies a les subvencions de Patrimoni per a la investigació arqueològica i paleontològica. Concretament aquesta ajuda per as Turassot és de 89.230 euros».

En total, s’han adjudicat 774.451 euros a ajuntaments, universitats i particulars amb l’objectiu d’impulsar la recerca i així aportar coneixement científic sobre elements patrimonials i material arqueològic i paleontològic. Els projectes es desenvoluparan durant tres anys.

Així, un dels directors de les excavacions des Turassot, Sebastià Munar, ha explicat que enguany excavaran durant tres mesos l’habitació central d’una naveta triple i ha afegit que «l’objectiu és fer una excavació íntegra i estudiar els materials i peces que vagin trobant per, el 2022, dedicar-lo a fer analítiques i estudis de les estructures i els materials». Segons Munar, aquesta excavació «donarà molta informació per comparar les dades amb altres excavacions que es fan a jaciments semblants de la costa».

De la convocatòria d’ajudes per a recerca, sis projectes seran liderats per universitats, tres projectes de particulars també han rebut una subvenció de Patrimoni i cinc projectes reben finançament a la línia d’ajuts per a Ajuntaments, entre els quals hi ha el projecte que afecta es Turassot per estudiar el «Pla de Mallorca en l’època naviforme, aproximació al coneixement dels poblats».

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt