Ara llegint
La pluja de la primavera deixa la Denominació d’Origen de Binissalem amb el seu pitjor any de producció

La pluja de la primavera deixa la Denominació d’Origen de Binissalem amb el seu pitjor any de producció

La Denominació d’Origen Binissalem ha fet balanç del seu pitjor any, amb un descens del 26% en la producció de raïm respecte de l’any anterior i del 31% pel que fa a elaboració de vi, tot i la incorporació de dues noves bodegues.

El president del seu Consell Regulador, José Luis Roses, ha atribuït la baixada exclusivament a factors climatològics. Relata com els mesos de maig i juny es varen produir un seguit de pluges que faren afavorir la irrupció del mildiu, que va afectar negativament la floració de la vinya i, en conseqüència, el raïm va madurar amb menys gra. Roses calcula que es va produir un 40% de baixa en la producció.

En canvi, assenyala que la verema es va poder realitzar amb tota normalitat perquè el mes de setembre va gaudir d’un clima que va afavorir una bona maduració i una collita pausada, i explica que el raïm va madurar correctament.

Segons les dades aportades per la Denominció d’Origen Binissalem durant l’any 2020 es comptava amb 43 viticultors actius que conreaven una superfície de 266 hectàrees de terreny al voltant de Binissalem.

La producció als tretze cellers adscrits va ser de 1.066 tones de raïm, 299 de blanc i 766 de negre, mentre que l’any anterior la producció havia estat de 1.437.

Pel que fa concretament a la producció de vi, es varen produir 6.492 hectolitres de vi, un 31% menys que l’any precedent, quan se’n varen produir 9.367. Concretament hi va haver 3.910 hectolitres de vi negre, 1.796 de blanc i 785 de rosat.

El president de la Denominació d’Origen ha lamentat la situació però, a la vegada, ha assenyalat que “la baixada de la producció ens ha arribat en un moment també de poca demanda del mercat”, per la qual cosa minimitza els efectes negatius que aquest mal any representa per a un sector molt afectat per la crisi. Tot i això també recorda que per al productor la feina a la vinya és la mateixa tant si hi ha molta producció com si n’hi ha poca.

Foto: D.O. Binissalem

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt