Ara llegint
Bunyola dedica un carrer a les collidores d’oliva

Bunyola dedica un carrer a les collidores d’oliva

Bunyola és un dels municipis de les Illes Balears que compta amb una major tradició d’olivars, tafones i, conseqüentment, collidores d’oliva. Es tracta d’una activitat avui molt minoritzada, però el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Bunyola s’han unit per retre un homenatge a les antigues collidores, avui ja ancianes, que dedicaren els anys de la seva joventut a aplegar, un per un, els fruits de l’olivera per convertir-los en el preuat oli de la Serra de Tramuntana.

El col·lectiu de dones collidores d’oliva de la Serra de Tramuntana va ser guardonat amb la Medalla d’Honor i Gratitud de Mallorca de l’any passat i durant els darrers mesos la institució insular realitza una labor de recerca, poble a poble, de les dones que formaren un dia part d’aquest col·lectiu professional per tal de lliurar-los, personalment, un diploma.

Campanet, Sóller, Puigpunyent, Banyalbufar, Fornalutx i ara també Bunyola són els pobles que s’han unit a la iniciativa i han convocat les collidores a un acte d’homenatge. Bunyola va no només retre homenatge a una seixantena de professionals agrícoles ja retirades, sinó que també els va dedicar un carrer. Es tracta del carrer que condueix a Can Gual, al centre del poble, que a partir d’ara llueix una placa amb el nom de “Carrer de les Collidores d’Oliva”.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va ser l’encarregada de descobrir la placa i, juntament amb altres autoritats, de lliurar els diplomes en un acte més de les festes de Sant Mateu, patró del municipi. Una seixantena d’antigues collidores d’oliva va prendre part a l’acte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt