Ara llegint
La FEHM fa un primer balanç: de 722 hotelers oberts la Setmana Santa de 2019 es passarà a 93

La FEHM fa un primer balanç: de 722 hotelers oberts la Setmana Santa de 2019 es passarà a 93

La Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), per boca de la seva presidenta, Maria Frontera, ha informat avui que actualment mantenen obertes les seves portes a l’illa un total de 57 establiments hotelers d’entre els seus associats. Està previst que abans de dia 1 d’abril també tornin a l’activitat altres 36 establiments, amb la qual cosa durant la Setmana Santa hi haurà oberts 93 hotels, que representen l’11’20% de la planta hotelera.

La FEHM ha comparat el percentatge d’establiments oberts durant l’any 2019 en la que va ser la darrera Setmana Santa pre-covid, i assegura que aquests 93 hotels representen el 12’8% dels que varen obrir aleshores, quan 722 hotels, el 85% de la planta hotelera, ja estava oberta i continuaria operativa fins al final de la temporada.

La patronal hotelera recorda que la Setmana Santa havia simbolitzat tradicionalment a Mallorca l’inici de la temporada turística, que ja es mantenia activa de forma ininterrompuda fins a finals d’octubre, però adverteix que enguany les reserves que es reben són acotades, només per aquestes jornades, i no s’estenen molt més enllà dels dies propis de la Setmana Santa.

Des de la FEHM adverteixen que són conscients que les reserves estan actualment subjectes a moltes variables i que el terreny en el que es mouen és efímer i volàtil. Entenen que fer previsions més enllà de dues setmanes vista no té rigorositat en aquest moment. Per tant, la tèndència indica, per a ells, que les reserves també pateixen canvis de data i que es desplacen més aviat cap al final de l’estiu de 2021 o, fins i tot, dins l’any 2022.

Els establiments hotelers, després de l’experiència adquirida l’any passat a través del pla pilot i dels protocols anti-covid que es varen implementar, s’han compromès a col·laborar en el compliment dels estrictes controls sanitaris vigents i difondran la informació entre els seus clients, segons ha explicat Maria Frontera.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt