Ara llegint
María Frontera: “La recuperació del turisme a Mallorca depèn dels mercats emissors”

María Frontera: “La recuperació del turisme a Mallorca depèn dels mercats emissors”

La publicació hotelera Hosteltur ha publicat una entrevista a María Frontera, Presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) per parlar de les XVI Jornades sobre els mercats emissors, organitzada, entre altres, per la federació que presideix i que es durà a terme a partir de demà dilluns dia 14. L’entrevistada va accedir al seu càrrec de Presidenta de la Federació fa dos anys i mig. Uns any de  bones ocupacions però la pandèmia de la COVID-19 ha fet malbé les previsions d’enguany i li ha tocat fer front, com a empresària  hotelera i com a presidenta de la Federació Empresarial dels Hotelers de Mallorca. Té experiència per afrontar aquesta complicada situació i la seva capacitat de feina no deixa ni un sol dubte.

A la pregunta d’Hosteltur de quina ha estat la motivació d’organitzar aquesta  jornada anual de mercats emissors, Maria Frontera assegura que aquesta XVI jornada ve marcada per una situació dramàtica derivada de la pandèmia amb un present i pot ser un futur de caiguda d’un PIB que ronda el 25 i el 30%.  Segons l’informe de la Fundació Impulsa, diu Maria Frontera, es destaquen els estralls que aquesta situació ha causat dins la cadena del valor turístic en el segon  trimestre, just en el període en el que el sector serveis exerceix la seva major contribució al conjunt de la cadena de valor.

Les dades de negoci

María Frontera fa palesa, a l’entrevista publicada, a les dades i xifres de negoci que han caigut de manera escandalosa tant per que fa als números de negoci i afiliació que han suposat, en termes absoluts, la pèrdua de més de 6 milions de turistes respecte del mateix període de l’any anterior.

Segons Maria Frontera els mercats britànics i alemany són els nostres visitants tradicionals ja que entre els dos països sumen del 60-65% dels turistes que ens visiten. El mercat francès, italià i suec, tenen també el seu pes específic i ofereixen possibilitats de millora. El mercat Italià, per les seves similituds amb nosaltres,  a més d’esser un dels països més afectats per la pandèmia juntament amb Espanya,  diu  la presidenta de la FEHM, que seria interessant saber com ha reaccionat  el govern i els ciutadans, com s’està preparant l’activitat turística en el país i què han fet i com afronten ells la recuperació com a destí competidor. Frontera assegura que la recuperació de l’activitat turística de Mallorca depèn en gran mesura del que passi als països fonamentals per a nosaltres,

Imatge de Cala Santany amb la platja quasi buida aquest estiu passat.

El recolzament institucional

Segon una frase destaca de l’entrevista publicada per Hosteltur, María Frontera assegura que el govern Italià va fer un manifest per el turisme i una aposta decidida per ajudar al sector activant abonaments  per al foment del consum en un moment crític. Frontera assegura que ja els haguera agradat als hotelers espanyols que el Govern de l’Estat haguera fet el mateix. En aquest mateix sentit Maria Frontera ha volgut destacar que aquí, a Mallorca, si hi va haver una iniciativa impulsada per la Conselleria de Turisme i Esports del Consell de Mallorca en la que col·laborà la FEHM, a través del programa “Gaudeix l’illa” que complí amb els objectius marcats ja que concedí, a través de dues convocatòries, 5.000 abonaments per incentivar el consum intern d’estances a hotels per part de famílies mallorquines.

Ara, afirma Frontera,  es tractarà de donar resposta a lles següents qüestions; com evoluciona el sentiment dels consumidors, la seva capacitat de despesa  i interès per viatjar, quins són els productes més interessants i com perceben les mesures de control i restriccions, entre altres temes.

Des de la FEHM creuen profundament en una col·laboració pública i privada basada en la participació i responsabilitat de cada una de les parts. En aquest sentit, remarca María Frontera, el Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca des del primer moment ha entès que el sector hoteler, com a perfecte coneixedor  de l’activitat que exerceix, podria sumar per a la millora de Mallorca com a destí turístic.

La platja de Palma una dia del mes d’agost d’enguany.

Foto: Hosteltur

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt