Ara llegint
Pedro Carreras: “Sense el suport dels nostres clients i els proveïdors no haguérem pogut continuar fins al dia d’avui”

Pedro Carreras: “Sense el suport dels nostres clients i els proveïdors no haguérem pogut continuar fins al dia d’avui”

Qualsevol persona coneixedora de la nostra geografia i que li agradi gaudir d’un bon menjar, coneix sense cap mena de dubte, el Restaurant Ses Torres situat al terme d’Ariany. Un restaurant que obria les portes  l’any 1990 a les mans del matrimoni format pel recentment difunt, Pedro Carreras Oliver i  Catalina Mascaró Gomis. Ells ja tenien i tenen un bar a Ariany i d’aquí esdevingué la idea de créixer per donar feina als seus tres fills: en Jordi, en Pep i en Pedro Carreras Mascaró. Compraren la finca on està situat l’establiment i de mica en mica anaren creixent i construint un establiment de cada vegada més gran i de més qualitat.

El mes de setembre de l’any passat morí el cap de família, Pedro Carreras, però la seva esposa Catalina encara dona cap a tot el personal i clients que visiten l’establiment. Una senyora amb empenta que sap què vol, què té i el més important de tot, què li ha costat arribar a ella i als seus al lloc on estan avui. Podem dir que aquesta família és una de les més populars de Mallorca, tant per la seva bonhomia com per la capacitat de treball i entrega al client. Són gent realment esplèndida i de potada senyora. Els distints establiments que regenta la família, són l’enveja de qualsevol persona que vulgui fer les coses ben fetes: Ses Torres, Ses Cases de Son Sant Martí i Binicomprat, són com la casa de Déu que diuen que és casa de tothom.  

Per poder exposar-vos una mica què és aquesta empresa i fer una valoració dels temps passats i presents, hem tingut una conversa amb un dels fills; en Pedro.

Na Catalina, en Pep i en Pedro de Ses Torres a l’entrada del restaurant on es pot veure l’escut a la part superior. (Foto: Jaume Casasnovas)

Pregunta.-  Què és el restaurant Ses Torres?

Resposta.- El Restaurant Ses Torres és un negoci familiar que començaren els meus pares amb la intenció d’anar creixent i donar-nos un camí professional a nosaltres, els seus fills. Hem nascut tots dins el món de la restauració i tira a tira hem anat creixent amb esforç, ganes i il·lusió.

P.- Quina és la vostra especialitat?

R.- Nosaltres procurem ser especials amb tot perquè per ser especial basta estimar la feina que fas i oferir al client el millor que tens i allò que tu menjaries de bon grat.  No debades deixaré de parlar del nostre producte més conegut que és la porcelleta, però també altres menjars pels quals la gent ve aposta i que a nosaltres, els tres germans i la nostra matriarca, ens omple de goig.

Un dels plats més demanats a l’hora de berenar. El pa amb oli i costelletes. (Foto: Jaume Casasnovas)

P.- Ses Torres comença a viure ben de jorn i no atura fins tard…

R.- Ses Torres és un lloc típic i atípic. La gent arriba de jorn a prendre el cafè. No massa més tard comencem la tanda de berenars. Uns berenars que són d’escàndol perquè són bons, econòmics i perquè ni hi ha molt i abastament. Has de pensar que molta de la gent que ve a ca nostra és gent de la pagesia, camioners, ciclistes… i aquesta gent necessita posar miques per passar  fins hora de dinar. És un gaudi poder compartir aquests moments amb la gent que ve perquè més que clients, són amics. Ja fa més de trenta anys que ens acompanyen i això nosaltres ho agraïm i ho cuidem tot quan podem. Després ja ve l’hora dels dinars que tenen també molta fama i a l’estiu més que a l’hivern, els sopars. La veritat és que gràcies a Déu per Ses Torres hi passa molta gent i a més s’aturen que és molt en els temps que vivim.

P.- Com us ha afectat la pandèmia de la COVID-19?

R.- Ens ha afectat molt i malament. Has de tenir en compte que nosaltres tenim a més de Ses Torres que ja és un restaurant gran, Ses Cases de Son Sant Martí i Binicomprat que són establiments més dedicats a grans esdeveniments i aquesta part de la restauració ha sofert molt. Només et diré una data que ja escarrufa. Aquestes festes de Nadal passades, hem tingut més de vint mil anul·lacions de sopars i dinars entre els tres restaurants. Això sols en aquest mes passat, l’any passat no tinguérem anul·lacions perquè ja no tinguérem comandes. El perjudici ha estat molt gran perquè si no tens reserves no compres i no gastes, però si tens reserves, compres, has de pagar i no ho has pogut vendre. Ho estem passant molt malament. Nosaltres i quasi tothom que té negocis que giren damunt la restauració, turisme…

P.- I com heu gestionat aquest desastre?

R.- Aquest desastre sols l’hem pogut gestionar amb l’ajuda del personal i, sobretot, amb l’ajuda dels nostres proveïdors que sempre han estat al nostre costat i ens han ajudat molt no, moltíssim. Sense ells no ho haguérem pogut treure. Nosaltres, la propietat, hi hem posat tot el que hem pogut i sabut, però sols amb el nostre esforç no basta. Els clients fidels han estat un puntal bàsic perquè no han deixat de venir. Això sí, si nosaltres ho estem passant malament, no som els únics, tothom ho passa malament i el primer que s’han hagut de llevar ha estat sortir. De totes maneres, per aquesta part estem molt contents. Hem fet molta feina de menjar per endur-se’n i això ens ha demostrat que els nostres clients, sempre en la mesura de les seves possibilitats, han estat molt, molt fidels i ens han acompanyat en els mals moments. Això nosaltres ho durem sempre ben present. Duem quasi dos anys de pandèmia i ara sols cal esperar que les coses es componguin una mica i retornar a la normalitat d’abans. Ens ho mereixem. Tothom s’ho mereix perquè tothom s’esforça en lo seu tot quan pot.

Els germans Pedro i Pep Carreras en un moment de lleure per fer una foto per il·lustar aquesta entrevista. (Foto: Jaume Casasnovas)

P.- Vostè és optimista amb el futur?

R.- Jo sóc optimista per naturalesa, però les coses no depenen sols de nosaltres, de la gent del carrer. En aquesta història  és una qüestió de sort i salut per tots. Jo veig que ara comencen ha parlat dels viatges de l’IMSERSO que és una clientela de la qual nosaltres en tenim molta. Si això comença i a poc a poc continuem fent feina, potser ens podrem recuperar una mica. Gent fa gent i si el turisme repunta un poc com sembla que serà per distints llocs de Mallorca, crec que veurem una mica de llum. A pitjor ja no hi pot anar.

P.- Ànim de tornar a treballar de valent als restaurats de Binicomprat i les Cases de Son Sant Martí?

R. Ànim molt, una altra cosa serà la realitat allò que ens durà. De totes maneres, nosaltres, tot l’equip tant de propietat com el personal, estem a punt per començar com més aviat millor per donar servei als clients de sempre i als que vindran nous. Nosaltres som gent de batalla i tenim un personal que s’ho mereix tot. I s’ho mereixen tot perquè ho donen tot.

Una imatge val més que mil paraules. La mare, Catalina, és l’estrella de la casa. (Foto: Jaume Casasnovas)

P.- He pogut saludar a la vostra mare. És valenta i agosarada. Què fa i com ho duu tot i haver complit alguns anys?

R.- La nostra mare és una persona increïble. Treballadora com cap altra que ha passat fa pocs mesos per la pèrdua del seu marit, el nostre pare. Ha passat moments molt difícils: la pèrdua del seu company de tota la vida i espòs, la malaltia que va patir abans de morir i a més de tot, aquesta cruel crisi que hem patit tots. Ella, però és una dona positiva i amb la mirada sempre cap endavant. Els cops que no la tomen la fan més forta i és l’ànima d’aquesta casa. Nosaltres estem molt contents de poder-la tenir sempre al nostre costat perquè és la seva vida i encara de la que li sobra és capaç de repartir-ne per a tots nosaltres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt