Ara llegint
Arranca una onada de calor de rècord que s’allargarà fins diumenge i durà temperatures de fins a 42 graus

Arranca una onada de calor de rècord que s’allargarà fins diumenge i durà temperatures de fins a 42 graus

Les Illes Balears esperen avui dimarts l’arribada d’una onada de calor que pot dur temperatures de fins a 41 graus centígrads i que s’allargarà fins el proper dilluns, quan la temperatura començarà a davallar. Es tractarà d’una onada de calor molt prolongada en el temps.

De fet, Mallorca té avís groc per a la jornada d’avui, entre les 12 i les 19 hores, per temperatures que poden arribar als 36 graus, mentre que a Menorca l’avís és de les 13 a les 18 hores perquè el termòmetre pot pujar fins als 34 graus.

Des de l’AEMET han indicat que l’onada de calor serà la més forta d’aquest estiu i que anirà acompanyada de pols en suspensió procedent d’Àfrica. S’espera que la temperatura pugui arribar als 42 graus al Pla de Mallorca i àrees de la Serra de Tramuntana.

Paral·lelament, el perill d’incendis forestals és màxim, per la qual cosa IBANAT ha suspès per avui les autoritzacions de foc a Mallorca i a Menorca i probablement ho faci durant els propers dies.

Durant la jornada d’ahir dilluns la temperatura màxima que es va registrar a l’arxipèlag balear va ser al Cap Blanc de Llucmajor, amb 35 graus, seguit de Formentera, Calvià i Palma amb 34, i Ciutadella, Porreres o Binissalem amb 33.

El dia d’avui ha començat calitjós i sense núvols. La pols en suspensió ja és ben evident. La màxima d’aquest dimarts, en principi, no ha de superar els 36 graus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt