Ara llegint
Els productes locals, ara més presents a grans superfícies

Els productes locals, ara més presents a grans superfícies

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha coordinat diferents accions de promoció de producte local amb algunes grans superfícies que operen a les Illes Balears. Es tracta de donar sortida a producte fresc que havia estat planificat per destinar originàriament al canal Horeca (hotels, restaurant i càtering). El Govern explica que aquest canal absorbia, fins ara, entre un 50% i un 70% de la producció agrària i ramadera local i que la conselleria ha treballat de manera coordinada amb cada gran superfície per arribar a acords per donar-li sortida.

És el cas, per exemple, de la cadena Carrefour, que ha iniciat una promoció de producte local a quatre centres comercials de Palma en una campanya que s’estendrà fins al 2 de maig. El producte local estarà col·locat a les conegudes com zones d’animació, espais amb més trànsit de persones, i anirà acompanyat de cartelleria on es podrà llegir “Ara més que mai, producte local”. Carrefour fa feina amb més de vuitanta proveïdors de producte local de fruita i hortalissa, carn, peix, ous i embotits, entre d’altres. Aquesta empresa compra més de 139.000 quilos a l’any de productes agraris i 45.000 quilos de peix. En total, compres per valor d’ 11 milions d’euros anuals.

Per la seva banda, Eroski ha prioritzat el producte local, tant de carn com de llet de les Illes Balears. En particular, el xot ha estat un dels productes destacats d’aquests establiments, que ha tingut molt bona acollida per part dels consumidors. Durant aquesta quinzena, a més, el 90% de la seva oferta de productes s’ha dedicat a la promoció de producte local. També han prioritzat la llet local, amb la de Mallorca (AGAMA) i amb la de Menorca (Bomilk).

Altres establiments s’han sumat també a noves accions de promoció: Hipercentro, per exemple, ha donat entrada a la marca de llet d’hostaleria i restauració d’AGAMA entre els productes que ofereix; la cadena BipBip ha augmentat de manera exponencial la compra de productes frescs locals, com són fruites, verdures o carn. A la vegada, mitjançant dos cartells, incentiva el consum de producte de quilòmetre zero. Un d’aquests cartells és el de la conselleria destinat a la venda de xot, i un altre inclou l’eslògan “Ajuda a les empreses de les Balears i consumeix producte d’aquí”; el grup IGASA (Spar) també posarà en marxa accions de promoció i, des del 20 d’abril fins al 2 maig, la previsió és que promocionin productes quilòmetre zero com la llet d’AGAMA, el formatge Coinga o l’oli Caimari.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt