Ara llegint
Es reactiven els tasts de Sobrassada de Mallorca

Es reactiven els tasts de Sobrassada de Mallorca

Des del Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca, es  continua treballant per a garantir que arriba la millor sobrassada al consumidor. Malgrat la situació tan complicada que estem travessant, els elaboradors han continuat lluitant dia a dia per a mantenir les empreses obertes i els seus treballadors en marxa, reaccionant ràpid davant la nova situació i prenent mesures per a adaptar-se al nou entorn.

El Consell Regulador no ha deixat de fer les tasques de control necessàries per a mantenir el segell de qualitat de IGP; perquè, segons ells, darrere aquest segell de hi ha feina, esforç, qualitat,  tradició, història, valor cultural i gastronòmic.

S’ha avaluat el  treball diari i afegit mesures de precaució complint amb les garanties de seguretat i higiene sanitàries en la sistemàtica de control del porc negre mallorquí,  en les auditories dels elaboradors inscrits, en la recollida de mostres per a anàlisis i ara en el Jurat de tast.

Es reprèn el tast de sobrassada de Mallorca amb la primera reunió dels tastadors assumint tots,  les mesures necessàries per a realitzar-la amb seguretat per a la direcció del comitè de tast i els membres del jurat que participen.

Higiene, neteja i desinfecció

S’ha reiniciat aquesta activitat de control sensorial, perquè  que és una de les principals garanties de qualitat per al consumidor i una eina necessària per a assegurar que la Sobrassada de Mallorca manté la seva autenticitat.

Saber adaptar-se al canvi no implica haver de perdre cap de les virtuts del producte que ells elaboren i, per tant, les mesures d’higiene i seguretat a prendre per part del personal durant la preparació de mostres, la preparació de la sala i durant la sessió de tast són:

Ús de màscara i pantalla facial en la preparació de mostres

Ús de guants

Neteja de mans amb gel hidroalcohòlic amb freqüència

Mantenir el distanciament personal amb els tastadors

Neteja i desinfecció dels box de tast tant a l’inici com al final de la sessió.

El material utilitzat pels tastadors (plat, ganivet, tovallons, tassons) d’un sol ús biodegradable..

A partir d’aquí, es fa el tast en grup reduït, per a respectar distància de seguretat. Disposa de 12 box de tast a sala. Per a realitzar el tast, s’han convocat únicament a 6 tastadors, deixant un box lliure entre cadascun d’ells per a poder mantenir la distància de seguretat.  Aquest nombre de tastadors permet que les garanties de l’anàlisi es compleixin, es pugui donar un resultat fiable i al mateix temps, garantir la de seguretat de les persones.

El jurat de tast està format per gent formada i entrenada per a realitzar l’anàlisi i de forma compensada per tastadors home/dones, del sector elaborador i d’altres sectors com a turisme i restauració, i de diferents edats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt