Ara llegint
La superfície cremada el 2020 quadruplica la de 2019 a causa del gran incendi de s’Albufera

La superfície cremada el 2020 quadruplica la de 2019 a causa del gran incendi de s’Albufera

L’any 2020 es va tancar amb una superfície cremada de 470 hectàrees, que contrasta amb les 104 de l’any anterior. L’incendi que el passat mes de setembre va afectar 438 hectàrees del Parc Natural de s’Albufera ha estat el causant que enguany el balanç s’hagi disparat i hagi resultat ser quatre vegades més elevat que el de l’any precedent, 2019.

Les dades provisionals aportades avui per l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), depenent de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, comptabilitzen un total de 78 incendis: 39 a Mallorca (exactament el 50%), 28 a Eivissa, 8 a Formentera i 3 a Menorca.

Pel que fa a la superfície afectada, l’illa de Mallorca se’n duu la pitjor part amb 457 de les 470 hectàrees totals afectades. Emperò les especials característiques dels incendis de l’exercici que ahir es va tancar donen com a resultat que la majoria de les àrees afectades pel foc estaven desarbrades, amb canyet i càrritx fonamentalment.

Per això és Eivissa l’illa en la que la part boscosa s’ha vist més malparada, amb 12 hectàrees calcinades, al costat de les 5 de Mallorca i uns pocs metres a Formentera i a Menorca. En resum la superfície desarbrada afectada pel foc en el conjunt de l’arxipèlag ha estat de 452 hectàrees, mentre que la superfície arbrada ha estat de 18.

El nombre total d’incendis, que ha estat de 78, ha resultat ser menor que el registrat l’any precedent, que va ascendir a 107 en el conjunt de les Illes Balears.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt