Ara llegint
Les Illes Balears, bé d’aigua

Les Illes Balears, bé d’aigua

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears es situava en el 72% de mitjana al final del passat mes de juny, un punt menys que al mes de maig. El descens és generalitzat a totes les illes: A Formentera es passa del 59% al 51%; Eivissa cau del 54% al 51%; Menorca, del 66% al 64% i Mallorca, del 75% al 74%.

Tot i això, la situació general és molt millor que fa un any, quan se situava al 55% i es pot parlar d’un estiu sense problemes d’abastiment d’aigua en cap de les illes, especialment si es té en compte una menor demanda i un menor consum.

L’escenari de juny és igual que el de maig, ja que totes les unitats de demanda (UD) de l’arxipèlag fa tres mesos que es troben en normalitat – una situació que es dona des de fa més de 8 mesos – i, en conseqüència, totes es troben en l’escenari de normalitat.

Les escasses precipitacions de juny han implicat un descens generalitzat dels nivells degut al drenatge natural dels aqüífers, que ha estat major a Tramuntana (Nord i Sud). Tot i això els mesos precedents va ploure amb abundància i venim d’alguns anys de molta precipitació a l’arxipèlag.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que, per al canvi d’escenari, han de passar tres mesos en una situació determinada, els pròxims canvis d’escenaris no tindran lloc fins d’aquí a tres mesos com a mínim.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt