Ara llegint
Les Illes Balears rebran 2’6 milions de fons europeus per reduir fuites a les xarxes d’aigua potable

Les Illes Balears rebran 2’6 milions de fons europeus per reduir fuites a les xarxes d’aigua potable

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i destinarà un total de 100 milions d’euros perquè els municipis de menys de 20.000 habitants puguin executar inversions en els sistemes municipals d’abastiment per a la millora de l’eficiència, reducció de pèrdues a les xarxes de distribució i a la reparació i millora de la captació, els dipòsits i instal·lacions de potabilització.

Les Illes Balears rebran 2.658.926 d’euros d’aquesta partida atenent als tres criteris a partir dels quals s’ha acordat la territorialització dels fons: població a municipis de menys de 20.000 habitants, densitat total de població i percentatge de pèrdues a la xarxa, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística de 2018.

Les actuacions susceptibles de rebre finançament hauran d’haver-se iniciat després de dia 1 de febrer de 2020 i hauran d’estar finalitzades abans de dia 1 de juny de 2025.

La Conferència sectorial de Medi Ambient va donar ahir el vistiplau a la proposta d’acord per la qual s’aproven els criteris de repartiment i la distribució territorials de crèdits destinats al Pla per a la «Millora de l’abastiment i reducció de fuites a xarxes de municipis petits i mitjans».

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s’ha mostrat «satisfet que el Ministeri hagi atès la petició de dotar una partida d’aquest tipus que havien fet diverses comunitats autònomes, entre les quals les Illes Balears». En aquest sentit, Mir ha destacat la tasca feta per la direcció general de Recursos Hídrics que ha estat en contacte amb els consells insulars i els ajuntaments per tal de conèixer de primera ma les necessitats i projectes en marxa relacionats amb les pèrdues de les xarxes d’abastament.

Amb tot, el conseller ha lamentat que l’Estat no hagi tengut en compte la població flotant, «que també suposa molta pressió sobre l’estat de conservació de les xarxes municipals en baixa».

Mir ha afegit que «aquesta partida ha de servir per a donar un impuls a una correcta gestió del cicle integral de l’aigua i encaixa perfectament amb els projectes que està preparant la conselleria i que afecten a la depuració, al sanejament i a la prevenció de residus a la mar».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt