Ara llegint
Aquestes són deu de les plantes més curioses del món

Aquestes són deu de les plantes més curioses del món

Aquestes són deu de les plantes més curioses del món

Existeixen moltes plantes en el món que són fascinants i úniques. Algunes d’elles són extremadament rares i difícils de trobar, mentre que unes altres són més comunes, però encara així posseeixen característiques sorprenents. Aquestes són algunes de les quals més criden l’atenció:

1. Rafflesia arnoldii: Aquesta és la flor més gran del món, amb un diàmetre que pot aconseguir fins a un metre i mig. El més curiós d’aquesta planta és que no té fulles, tiges ni arrels visibles, i a més desprèn una olor molt desagradable per a atreure els insectes que la pol·linitzen.

2. Welwitschia mirabilis: Aquesta planta es troba en el desert de Namíbia i Angola, i és una de les plantes més antigues del món. El seu aspecte és molt estrany, ja que solen tenir només dues fulles gegants que s’estenen pel sòl i que poden arribar a mesurar diversos metres de llarg.

3. Nepenthes rajah: Aquesta planta carnívora és una de les més grans del món, i pot créixer fins a 1,5 metres d’altura. La seva forma és molt curiosa, ja que té una espècie de gerra en la qual atrapa a les seves preses. A més, és capaç de digerir a animals petits, com a insectes i rosegadors.

4. Mimosa púdica: Aquesta planta és coneguda com “la planta dels moviments” perquè, quan es toca, les seves fulles es tanquen ràpidament. Això es deu al fet que té cèl·lules sensitives que li permeten detectar el tacte i respondre de manera immediata.

5. Baobab: Aquest arbre és un dels més grans del món, i pot aconseguir fins a 30 metres d’altura. La seva forma és molt curiosa, ja que el seu tronc és molt ample i sembla que està “a l’inrevés”, pel fet que les seves branques semblen arrels.

Una planta que es confón amb una pedra. (Foto: Getty images)

6. Lithops: Aquesta planta és coneguda com a “pedres vives”, ja que el seu aspecte s’assembla al d’una pedra. Això es deu al fet que va evolucionar per a confondre’s amb les roques i així protegir-se dels herbívors. A més, pot sobreviure sense aigua durant llargs períodes de temps.

7. Dracaena cinnabari: Aquesta espècie de dracaena és coneguda com “l’arbre de sang” pel fet que la seva resina té un color vermell intens que sembla sang. Es troba a l’illa de Socotra, a Iemen, i es creu que pot viure fins a cinc-cents anys.

L’atrapamosques, una planta carnívora. (Foto: Getty images)

8. Venus atrapamosques: Aquesta és una altra planta carnívora molt curiosa, ja que té fulles que es tanquen com un parany per a atrapar als insectes que es posen en elles. A més, és capaç de produir un nèctar que atreu els insectes i que els fa caure en el parany.

9. Sarracènia purpurea: Aquesta és una altra planta carnívora que es troba en zones pantanoses d’Amèrica del Nord. Té una forma molt curiosa, ja que sembla una gerra amb una tapa que atreu els insectes. Una vegada que entren en la gerra, no poden escapar i són digerits per la planta.

10. La planta serp: és una espècie de planta perenne que es troba comunament en climes càlids i tropicals de tot el món. Creix de manera vertical, amb fulles llargues i estretes en forma d’espasa. Aquestes fulles són de color verd fosc amb vores grogues i poden créixer fins a un metre de longitud.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt