Ara llegint
Canvi climàtic i sequera

Canvi climàtic i sequera

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen a poc més de la meitat de la seva capacitat, tot i les pluges i la menor demanda durant els mesos més freds. En general, Espanya està sofrint la sequera més greu dels darrers vint anys.

És per això que cal pensar amb canvi climàtic i les seves conseqüències, ja que al cap i a la fi on més actua és en el sector de l’aigua. El canvi climàtic produeix onades de calor, nits tropicals com les del passat estiu, menys pluges durant l’any, però més intenses i un constant augment del nivell de la mar, la qual cosa incrementarà les filtracions salines a les reserves d’aigua.

Els episodis de sequera i els seus efectes duen a una menor quantitat d’aigua i la seva qualitat també es veu afectada degut a la fàcil intrusió d’aigua marina. Cal destacar que la sequera es produeix quan durant un període determinat les precipitacions són inferiors al nivell normal registrat i afecten als recursos hídrics i, d’aquesta manera, també a l’agricultura, entre altres activitats.

És important esmentar que el sector turístic contribueix al canvi climàtic i, al mateix temps, sofrirà les seves conseqüències. Això és així perquè els turistes no vendran quan tinguem episodis de pluges torrencials, vent intens i un increment d’algues, meduses i moscards a causa de l’augment de les temperatures. Tot plegat, cal ser conscients de la importància del canvi climàtic, ja que les seves repercussions afecten directament a les vides de tots. Petites actituds personals poden permetre lluitar contra l’escalfament global de manera efectiva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt