Ara llegint
Dietari d’un cep (1)

Dietari d’un cep (1)

Us oferim la tria, marcatge i poda. Feines necessàries per fer realitat el procés de la vinya fins que es converteix en vi.

Darrera una botella de vi hi ha moltes feines: al camp, al celler i a la distribució. Donar-la a conèixer ens sembla interessant per poder apreciar la dedicació que precisa per part de pagesos i viticultors. Per això començam relatant la vida promenoritzada d’un cep destinat a la vinificació.

La vinya de Son Roig on es cultiva el cep. (Foto: D.O. Pla i Llevant)

Ens proposam contar amb detall la vida d’un cep, seguir pas a pas tots els canvis que es produeixen durant el cicle d’una anyada. Per això n’hem triat un (bé, en realitat tres, per si ens fallàs) a la finca de Son Roig a Algaida. Un cep de la varietat callet. Amb l’ajut de l’experiència de la gent de Can Majoral aniram relatant els processos que li passin

Tria dels ceps amb els majorals. (Foto: D.O. Pla i Llevant)

Avui oferim les primeres imatges d’aquest cep preses el 20 de gener.  S’ha marcat. I s’ha podat. En aquest moments es pot observar l’estat de descans absolut. Ha   perdut totes les fulles. Els composts orgànics formats en el cicle anterior s’han concentra a tronc, braços i sarments. Les sarments completament nues s’aixequen cap el cel, són el testimoni de la feina feta l’anyada anterior en que varen sostenir un bon grapat de raïms que ara ja són vi. El cep ofereix la imatge d’un esquelet del que no es pot sospitar per res que hagi de cobrar vida amb primeres calors primaverals. Ara es diria que és mort i sense remei. Però sabem que reviurà.

Poda del cep. (Foto: D.O. Pla i Llevant)

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt