Ara llegint
Els límits de velocitat i cera del Corpus

Els límits de velocitat i cera del Corpus

Aquesta setmana passada vaig anar a Ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, em vaig topar amb les absurdes limitacions de velocitat que s’han establert pels carrers. No sé si és una bona cosa, o no, mantenir uns límits tan baixos de circulació, però el que sí que penso que és un perill  haver d’anar circulant per uns carrers a 50 kmh, uns altres a 40 kmh i uns altres a 30 kmh. Dit sia de passada, circular a 30 km per dins una ciutat i en moto, és passar un patiment mai vist. Passes més pena de caure que no pas d’una multa que et pugui caure.

El problema de tot això és que has de tenir cura de vetllar tots els caps de cantó perquè el límit de velocitat canvia cada dos per tres. A banda d’això, hi ha senyals de trànsit per tot arreu. Palma i els pobles en general, semblen més la fira del Ram que no pas ciutats turístiques. Aquesta gran quantitat d’informació no hi ha persona humana que la pugui retenir, però sobretot, si has de mirar i parar el ment a totes les banderoles, vas més amb compte del que llegeixes que no pas de com circules. Ergo: “PERILL”.

Jo en demano, per què almanco els límits de velocitat no són per tot els mateixos? Jo no dic quin. Potser no seria millor pintar les limitacions damunt l’asfalt i d’aquesta manera simplificaria més la circulació i ens estalviaríem, els de poble, més de dos “cops de clàxon” d’atenció per part dels conductors més avançats i agosarats? Ho dic ben seriós. Seria molt més efectiu. Considerin per favor les dues coses que els proposo. Hi guanyarà tothom i no només  l’ajuntament que es forra de clavar multes a te qui te.

Via de cintura

Per descomptat, si per sortir agafes la via de cintura i vas a 80 kmh, com està manat, tens la sensació que molestes, i de fet és així,  perquè tothom et passa davant i els primers la policia, tant local com la  Guàrdia Civil. És veritat que hi ha gent que no creu i es passa pel forro de les seves vergonyes tot quan està manat a  les normes de trànsit. Amb tot, un dia o l’altra reben, suposo,  la seva recepta amb dedicatòria adjunta i normalment foto.

És trist que als llocs més increïbles i sense sentit, es clavi un cotxe radar camuflat per caçar amb mala bava a tothom que puguin. I dic llocs sense sentit i recercats.  La policia, molt sovint, no acompleix les normes. Circulen a la velocitat que volen i com volen. Amb això no vull generalitzar perquè seria injust. Hi ha magnífics professionals.  Els ciutadans estem obligats a acomplir, cosa que em sembla molt bé però, o tots, o cap.

Salut i alerta a la carretera. Si no ho volem fer per nosaltres mateixos, ho hem de fer pels altres que no  tenen cap culpa del nostre mal cap.   

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt