Ara llegint
In memoriam a Antoni Vallcaneras i Coll

In memoriam a Antoni Vallcaneras i Coll

Toni Vallcaneras, tot un senyor, tot un cavaller, bon gurmet, bon esportista, un enamorat de la vida i dels seus plaers, ens ha deixat, després d’una llarga i dolorosa malaltia, molt ben portada, al moment que menys esperàvem, als seus 80 anys.

Toni estava feliçment casat amb Karien de Veer, i tenia una filla i un fill.

Bon amic i conseller. Fou una gran sort haver-lo conegut casualment fa una sèrie d’anys, passejant pel camí de Sa Figuera, del Port de Sóller.

Vaig aprendre molt d’ell dins tots els aspectes de la vida: agricultura, cuina, política, natura, excursionisme, història, cultura, cercar venes d’aigua, cuidar animals, empeltar, exsecallar, tradicions, dites mallorquines, bones berenades…

L’amic Toni era tot un personatge, tècnic, estudiós i ben preparat, una autèntica enciclopèdia vivent, bondadós, fort de caràcter i noble d’esperit, bon cuiner i amfitrió, passaves gust, era un plaer, escoltar les seves llargues i pausades històries, amb tota mena de detalls. Tenia una insuperable memòria.

Entre les seves moltes habilitats i destreses destacava la capacitat de detectar l’existència d’aigües i coves subterrànies, era un bon saurí, treball que ho deixava esgotat i que sempre feia gratuïtament. Mai va voler cobrar ni un euro per la multitud de pous, amb aigua, trobats per aquestes contrades. Per cert, un d’ells, a s’Olivar de Sa Figuera.

L’amic Toni era un bon “vivent”, home popular, molt meticulós, molt perfeccionista, amic dels amics, un tot terreny, una d’aquestes persones que han fet ciutat des de baix, amb una llarga trajectòria política. Ha fet de pagès, de conductor de camions, dins Mallorca i dins l’estranger, pescador, mecànic naval… El seu lloc més preferit, on fèiem moltes bauxes, era la seva estimada Torre Picada, al Port de Sóller, des d’on li encantava contemplar les seves espectaculars vistes i les postes de sol.

Un home bo, un home savi, persona tranquil·la i compromesa, lleial amb els seus amics, una trista pèrdua. Som molts els qui ho recordarem molt de temps.

Inesborrables records. Una gran pèrdua per a tots els familiars, amics i coneguts.

Ànims i molta força Karien i tots els familiars i amics en general!

Adeu, mestre, adeu, amic!

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt