Ara llegint
La calor i els falciots

La calor i els falciots

L’estiu a Mallorca i en general a les Illes Balears deixa al seu darrere altes temperatures durant moltes jornades degut al progressiu i delicat encalentiment de la mateixa Terra i també a la minva de pluges durant aquesta època de l’any.

En aquest sentit, el camp, les ciutats, els productes agrícoles, els animals, el bestiar, les aus, l’home pateixen severes conseqüències que alteren el seu dia a dia des de molts punts de vista.

Les administracions públiques han de vetllar perquè qualsevol dels factors negatius que incideixin en la normalitat biològica i humana siguin restablerts amb atenció i cura. Les altes temperatures registrades durant setmanes a la nostra comunitat autònoma han provocat que centenars de polls de falciots ingressin al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Mallorca (COFIB). La calor, com hem indicat anteriorment, fa que aquests polls que nien sota de les teules es llencin a terra cercant una mica d’aire fresc i llavors no poden emprendre el vol ja que encara no tenen prou força per iniciar un altre recorregut a un lloc més fresc.

Aquestes darreres setmanes, en el centre de Mallorca han ingressat nombroses aus d’aquesta espècie. El Centre de Rescat de Fauna Silvestre (CRFS) agraeix el suport i la gran col·laboració ciutadana rebuda durant aquest temps ja que sense la sensibilitat de la societat seria impossible salvar aquests éssers vius. Així mateix molts particulars s’han desplaçat fins a les instal·lacions de l’hospital situat a Santa Eugènia per traslladar als polls trobats.

Les recollides s’efectuen en punts concrets d’alguns municipis com en les dependències de les policies locals i algunes clíniquesveterinàries.

Els falciots és una au de mida petita d’uns 17 cm d’allargada i 45 cm d’envergadura. Està catalogada a les Illes Balears com règim de protecció especial per la seva importància dintre l’ecosistema mediterrani. No toquen terra mai, realitzen tota la seva vida en l’aire. Són aus migratòries de llargues distàncies ja que poden arribar a recórrer mil quilòmetres en un sol dia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt