Ara llegint
La taronja a les Illes

La taronja a les Illes

La producció de taronja a Espanya es concentra majoritàriament al litoral mediterrani, sobretot a València. Segons dades del Govern, l’arxipèlag de les Illes Balears apareix com la sexta comunitat autònoma espanyola pel que fa a hectàrees de superfície cultivada amb taronges. Les Balears se situen lleugerament per davall de les Canàries pel que fa a la producció de cítrics, amb 950 hectàrees. Representen un 1,5 per cent de la superfície total de cultius fruiters. La varietat de taronja que ocupa una major extensió de cultiu a Espanya és la Navel, varietat que coincideix amb la més predominant de les Balears.

Mallorca, així com la resta d’illes de l’arxipèlag balear, ha tingut un intens vincle amb l’agricultura. Al principi, com a mitjà de subsistència i, més endavant, amb finalitats comercials. A principis del segle XIX hi va haver una important transformació del món agrari que va coincidir amb el desenvolupament de la indústria a l’illa i durant el segle XX el sector primari va tenir un pes molt destacat.

La temperatura òptima per a un correcte desenvolupament dels cítrics oscil•la entre els 23 i els 34 graus. Es tracta d’una espècie que no tolera el fred ni les gelades, ha que afecten de manera definitiva tant a les flors com al fruit. L’excés d’aigua del terreny per pluges abundants pot perjudicar el cultiu i pel que fa a la humitat, els fruits que es desenvolupen a zones amb elevada humitat solen tenir una major qualitat, així com una elevada quantitat de suc. En aquests casos, la seva pell és menys gruixada i més suau.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt