Ara llegint
Les taronges, les millors aportadores de vitamina C

Les taronges, les millors aportadores de vitamina C

La taronja, ara de temporada juntament amb la llimona, té múltiples aplicacions com melmelades, sucs, licors, cosmètics, fàrmacs i aromatitzants, entre d’altres. Però, a més, com ja sabem, té molts beneficis per a la salut, ja que una taronja de mida mitjana cobreix el 100% de les recomanacions diàries de vitamina C.

Encara que les millors taronges que podem consumir són les del nostre hort, tots aquells que no disposin d’un taronger hauran d’anar al mercat. Però també podem trobar taronges als petits comerços o a les grans superfícies. Les venen a granel, en bossa de xarxa, de diferent mida, amb branques, fulles i, moltes vegades, no sabem quines són les millors.

Per saber que estam escollint un producte de bona qualitat, una taronja saborosa, el primer que hem de saber és que l’hem de comprar al mercat i sempre ha de ser de temporada.

La llimona també aporta moltes possibilitats a la nostra alimentació. (Foto: F.V.)

Les primeres que es venen i es poden consumir són les nàvel. Són nomenades així pel petit forat que tenen a la part inferior i que sembla un llombrígol (navel en anglès).

És aconsellable fugir de les taronges que estan envasades en bossa de xarxa i també de les que són especialment brillants. Això voldrà dir que s’hi ha afegit una capa de cera a la pell, que li dona brillantor i n’allarga la conservació. Per altra banda, serà bon senyal que la taronja desprengui olor i sigui dura. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt