Ara llegint
Les vinyes a descansar!

Les vinyes a descansar!

El cicle anual de la vinya arriba  al seu final. Aquells ceps que a l’hivern semblaven morts i que en la primavera brostaren han fet molta feina, han patit moltes inclemències i han donat el seu fruit. Més que mai les vinyes han estat escrutades per l’ull atent dels viticultors molt preocupats pel moment social (sanitari i econòmic) que hem viscut i encara vivim amb gran incertesa.

La vinya, indiferent a l’atac del coronavirus i als problemes sanitaris i econòmics associats ha seguit el seu cicle: formar les fulles, que són les fàbriques on es sintetitzen tots els composts orgànics precisos perquè la planta faci la seva feina; fer la floració, per assegurar la reproducció;  formar i madurar els raïms fins aconseguir el punt òptim per ésser veremats i poden donar el most de la màxima qualitat possible.

I ara, a descansar. Abans d’entrar en el descans hivernal es remouran els composts orgànics que queden a les fulles i seran transportats i immobilitzats a les parts de la planta que esperaran el nou cicle: rels, troncs i sarments. Culminada aquesta fase les fulles perdran el seu color verd i cauran mentre els ceps adopten la forma esquelètica d’hivern. Els hi ha arribat el moment del descans anual.

Una vinya a punt de perdre les fulles

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt