Ara llegint
Racions de fruita i verdura

Racions de fruita i verdura

Les verdures, les hortalisses i la fruita són aliments protectors que s’han de consumir amb freqüència elevada. Es recomana que almenys s’ingereixin tres racions diàries de verdures i hortalisses, i altres tres racions al dia de fruita.

Cada ració ha de ser equivalent a entre 140 i 150 grams de la fruita, hortalissa o verdura en qüestió, en cru i neta. La matèria primera en què han de basar-se aquestes racions ha de ser l’aliment fresc. També es poden trobar altres menjars que contenen verdures o fruita, però s’han de reconèixer quins d’aquests són adequats i quins no per a seguir un estil de vida saludable. Es tracta de bons processats i els ja coneguts ultra processats, els quals no entren dins l’alimentació sana.

Els ultra processats no són equivalents a una ració de verdures i són les sopes de sobre, pastilles de brou, tomàtiga fregida amb olis vegetals refinats, pastes de full o sandvitx de verdures, xips de verdures fregides amb olis refinats, amanides envasades amb salses industrials o hamburgueses vegetals amb olis refinats. Tampoc són equivalents a racions de fruita els sucs envasats, la fruita en almívar, la melmelada, carn de codony, gelatina de fruita, puré de fruita envasat, fruita dessecada ensucrada o els gelats de fruita envasats.

Els bons processats poden ser les verdures congelades, el gaspatxo envasat amb oli d’oliva, fruites dessecades, deshidratades o congelades, verdures en conserva, confiats, saltejats de verdura congelats, amanides envasades, salmorejo envasat amb oli d’oliva, tomàtiga triturada i guacamole envasat…

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt