Ara llegint
Substituts de la carn

Substituts de la carn

Són nombrosos els restaurants i també supermercats que estan incorporant plats i diferents menjars que substitueixen la carn per altres fonts de proteïna vegetal, sobretot per adaptar-se a la gran quantitat de persones que estan canviant la seva alimentació cap al vegetarianisme o veganisme. Es tracta principalment del tofu, el seitan i el tempeh. Encara que semblin el mateix, tenen propietats, gusts i textures diferents.

El tofu és el que possiblement es coneix més i també és aquell aliment que moltes persones solen associar de manera directa amb el vegetarianisme i el veganisme. Està compost per soja, un llegum amb un alt contingut en proteïnes d’alt valor biològic i fibra. Es prepara de manera similar al formatge, però en comptes d’emprar llet de vaca, s’empra llet de soja.

El seitan es prepara amb gluten de blat, per la qual cosa no és apte per a celíacs, i està molt arrelat a l’Est d’Àsia. És una font de proteïnes, però que no són d’alt valor biològic. És per aquest motiu que convé combinar-les amb les de llegums per obtenir tots els aminoàcids essencials dins una dieta vegetariana o vegana.

Les altres proteïnes vegetals que més s’empren per elaborar receptes sense productes d’origen animal són les del tempeh. Té un aspecte similar al seitan, però amb una textura molt més cruixent. S’elabora fermentant la soja amb fulles de plàtan i posteriorment es condimenta amb els guarniments desitjats. Destaca especialment per tenir una elevada aportació de proteïna i fibra, que arriba a ser major que la del tofu, per exemple

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt