Ara llegint
La Xylella és a Mallorca des de 1993 i ja afecta el 79% dels ametllers

La Xylella és a Mallorca des de 1993 i ja afecta el 79% dels ametllers

La Xylella fastidiosa va arribar a Europa vint anys abans del que es pensava inicialment. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi elaborat conjuntament Tragsa, SEMILLA, IAS-CSIC i la UIB, en el que també hi ha pres part la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que ha estat publicat aquests dies a la revista “Nature”.

Diu l’estudi que l’arribada de la Xylella a Europa estan relacionades amb el comerç internacional de plantes i que el desembarcament a Mallorca podria haver-se produït l’any 1993 directament des de Califòrnia, on aquesta plaga està molt estesa des de fa dècades.

Revela que la malaltia que asseca les fulles de l’ametller, abans atribuïda a patògens fongs, és finalment deguda a la Xylella fastidiosa i afecta actualment el 79% dels ametllers de Mallorca, molts dels quals ja han mort.

D’acord amb l’estudi a què s’han sotmès els ametllers malalts, les infeccions de Xylella s’han identificat en els anells d’arbres que daten de 1998.

La malaltia dels ametllers es va començar a estudiar l’any 2008 després d’una gran mortalitat a Son Carrió i altres zones de la zona Est de Mallorca. No va ser fins a l’octubre de 2016 quan es va parlar oficialment per primera vegada de la Xylella a Mallorca.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt