Qui i què som FORA VILA

FORA VILA és un mitjà de comunicació independent, únic a les Illes Balears, amb una trajectòria de quasi quaranta anys de vida, que posa el focus sobre les persones que resideixen en els pobles i viuen arrambades al sector primari, al patrimoni, al medi natural, al paisatge i a una forma d’existir lligada a la terra i a tot el que ella és capaç de proporcionar.

FORA VILA va néixer com un suplement del periòdic EL DÍA i més endavant d’EL MUNDO. Des de 2020 en format digital i amb periodicitat diària continua amb la mateixa línia d’acompanyar els lectors en la descoberta de tot allò que fa olor de fora vila i que es produeix a la part forana.

I és que al nostre petit país hi ha un món d’històries per contar relacionades amb aquesta essència i desenes de milers de persones àvides de conèixer-les.

La vida als pobles, les tradicions, el medi ambient, les festes, tendran un lloc destacat al costat de les feines del camp i les de la mar, els boscos i les garrigues, les excursions i la política de les institucions que afecten els municipis de les Illes Balears. El patrimoni natural i l’etnològic, els productes agroalimentaris, els debats sobre el futur de l’agricultura, del turisme o de les vies de transport, la gastronomia, la història, les llegendes, l’artesania. Tot això i més és el FORA VILA.

Som hereus de les contribucions dels desapareguts Alexandre Ballester, Joan Pericàs, Macià Riera o Lluís Ripoll, que enriquiren les pàgines del FORA VILA amb les seves paraules. I som aquí per donar testimoniatge del dia a dia a les Illes Balears, fidels a la passió per aquesta terra i perquè el que ocorre en elles no quedi mai diluït dins la resta d’històries que cada dia ens podrien fer tornar petits.