Ara llegint
Els millors trucs per evitar els moscards

Els millors trucs per evitar els moscards

Amb l’arribada de l’estiu, també arriben els moscards capaços de convertir una agradable nit a l’aire lliure en un malson ple de picades i picors. Per sort, existeixen diverses trampes per a mosquits que poden ajudar a controlar aquesta plaga i gaudir d’un estiu més tranquil. A continuació, es presenten algunes de les millors opcions disponibles al mercat.

1. Trampa de CO₂
Les trampes de CO₂ són molt efectives perquè imiten la respiració humana, alliberant diòxid de carboni per atraure els mosquits. Aquestes trampes solen tenir un radi d’acció ampli i poden cobrir grans àrees, fent-les ideals per a jardins i zones exteriors. Una vegada que els mosquits s’apropen a la trampa, són aspirats per un ventilador i atrapats en un contenidor del qual no poden escapar. Marques com Mosquito Magnet i Dynatrap són conegudes per la seva efectivitat.

2. Trampa de llum UV
Les trampes de llum UV utilitzen llums ultraviolades per atraure els mosquits, que després són electrocutats o atrapats en una xarxa adhesiva. Aquest tipus de trampa és silenciosa i pot ser utilitzada tant a l’interior com a l’exterior. Tot i que no són tan efectives com les trampes de CO₂ per a grans àrees, són una bona opció per a espais més petits, com balcons o habitacions. Flowtron és una de les marques més populars en aquesta categoria.

3. Trampa de ventilador amb xarxa
Aquest tipus de trampa utilitza un ventilador per aspirar els moscards cap a una xarxa de la qual no poden sortir. Les trampes amb ventilador són molt segures i no utilitzen productes químics, fent-les adequades per a llars amb nens i mascotes. A més, poden ser molt efectives si es col·loquen a prop de zones on els mosquits són més actius, com fonts d’aigua o plantes. La trampa Katchy és un bon exemple d’aquesta tecnologia.

4. Trampa d’aigua estancada
Els moscards necessiten aigua estancada per reproduir-se. Les trampes d’aigua estancada imiten aquest ambient, però amb un gir: l’aigua conté larvicides que maten les larves de mosquit abans que es puguin convertir en adults. Aquestes trampes són molt útils per a prevenir la proliferació de mosquits, especialment en àrees amb molta vegetació o proximitat a llacs i estanys. Productes com Mosquito Dunk són fàcils d’utilitzar i molt efectius.

5. Trampa de calor
Les trampes de calor generen calor i humitat per simular la presència d’un ésser humà, atraient així els mosquits. Aquestes trampes poden ser molt efectives, especialment quan s’utilitzen en combinació amb altres tipus de trampes. Alguns models també inclouen llums UV per augmentar la seva efectivitat. Les marques com Thermacell ofereixen dispositius portàtils que poden ser útils per a acampades o excursions.

Foto: Getty Images.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt