Ara llegint
Els secrets per saber triar la millor síndria

Els secrets per saber triar la millor síndria

Els secrets per saber triar la millor síndria

Saber si una síndria és bona no és una tasca fàcil, ja que són mols els factors que has de tenir en compte per assegurar-te que la fruita està madura i saborosa. Això no obstant, aquests són alguns consells que t’ajudaran en la tria:

1. Busca les taques grogues: Una síndria madura sol tenir taques grogues a la seva pell, la qual cosa indica que ha passat temps exposada al sol i ha desenvolupat sucres naturals.

2. Toca-la: La síndria ha de ser ferma al tacte i no cedir massa sota la pressió de la teva mà. Evita les síndries que estiguin massa toves, ja que poden indicar que està passada o fins i tot en mal estat.

3. Pes: Agafa la síndria i valora el seu pes. Una síndria dolça i sucosa sol ser més pesada, pel fet que conté més aigua. No obstant això, no es tracta d’una regla definitiva, perquè el pes pot variar segons la mida i la varietat de la síndria.

4. La síndria ha de tenir una pell brillant, sense malformacions. Busca una síndria amb una forma regular i uniforme. Evita aquelles que estiguin trencades o amb cicatrius importants, perquè això pot indicar que ha estat maltractada en la manipulació i el transport o que no està en bones condicions.

5. Dona-li una petita palmellada i sent el so. Si aquest és ressonant i sord, és probable que estigui madura. Si el so és agut o no ressona gaire, podria ser que encara no està prou madura.

6. Observa la base:Aquesta ha de ser de color groc o cremós, no verd, ja que això indica que no ha madurat completament.

7. Comprova les ratlles: Moltes síndries tenen una ratlla a la part exterior. La ratlla ha de ser de verda o negra i estar ben definida, indicant que la síndria està madura.

8. Olor: Si pots, olora la síndria. Una síndria madura sovint tindrà un aroma lleuger i dolç.

Escull una síndria segons el teu gust: Tingues en compte que hi ha diferents varietats de síndries amb gustos lleugerament diferents. Si t’agrada una síndria més dolça, potser les varietats com la “Sugar Baby” o la “Crimson Sweet” són una bona opció.

Foto: Getty Images.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt