Ara llegint
Excursió circular des del Refugi de Son Amer passant per Cases de Binifaldó

Excursió circular des del Refugi de Son Amer passant per Cases de Binifaldó

Proposem un nou recorregut circular de no més de 3 hores que ens transportarà de nou per la nostra estimada Serra de Tramuntana entre oliveres, pins i alzines.

Aquesta ruta la podem iniciar des de l’aparcament del Refugi de Son Amer i ens portarà fins a les Cases de Binifaldó a través d’un altre camí, de tornada al Refugi. Tot perfectament senyalitzat i apte per fer amb infants.

No és una de les excursions més fàcils, sobretot a l’inici, però per a petits més grans i que ja solen fer aquest tipus de sortides, és perfectament factible.

El principal avantatge de començar aquesta excursió des del pàrquing del refugi és la possibilitat de deixar el cotxe fàcilment i l’inici el tenim allà.

Un dels trams de l’excursió de Son Amer a Binifaldó. (Foto: Turisme Petit)

Inici de l’excursió

El recorregut en el seu primer tram és el més pesat, ja que hem de pujar la muntanya per després realitzar el seu descens, aquí és on tenim diversos desnivells al terreny, És un camí pedregós i pot costar més als infants i majors. Alternem clars i ombres i només hem de seguir les indicacions per arribar a Ses Cases de Binifaldó.

El camí és molt bell i trobarem algunes edificacions de pedra i haurem de saltar algunes tanques, més aviat creuar-les a través d’unes escales de fusta.

Sense cap dubte la bellesa del recorregut d’aquesta excursió és fefaent. (Foto: Turisme Petit)

Hem d’estar atents a les fletxes i a les fites per no equivocar-nos en algunes creus. El nostre destí és sempre Binifaldó. Algunes ens indicaran el temps restant per arribar a Ses Cases (la primera meitat del nostre recorregut). El darrer tram per arribar es fa després de travessar una tanca amb un indicador que només ens queden 15 minuts a Binifaldó. Es fa per carretera i ja hem passat el pitjor, la resta de camí serà un plàcid passeig.

Quan arribem a Ses Cases de Binifaldó és obligat fer una parada. Si ha plogut veurem alguns petits rierols i el paisatge és preciós.

Les cases són actualment un centre d’educació mediambiental, no són un refugi i s’ubiquen al peu del Puig Tomir. Estan embolicades per precioses alzines.

Per tornar, a la mateixa carretera veurem un indicador que ens avisa que estem a 1 hora i 20 minuts del Refugi. Només hem de seguir la carretera cap avall. Ara el camí és molt més fàcil.

Les senyalitzacions són moltes i molt clares. (Foto: Turisme Petit)

Abans d´arribar al final d´aquesta carretera veurem una nova fletxa que ens indica per on hem de seguir cap al refugi. Aquest petit camí ens traurà a la carretera principal que porta a Lluc, però nosaltres només l’hem de creuar amb precaució per seguir pel camí de muntanya que estarà perfectament senyalitzat a l’altra banda. Des d’aquí només ens queden 40 minuts.

Creuem la tanca i ja pràcticament es tracta de seguir el nou sender fins a arribar als voltants de Lluc, un altre bonic passeig sense més dificultats.

Una mostra més del patrimoni de la Serra de Tramuntana. (Foto: Turisme Petit)

En arribar a Lluc, creuarem el camp de futbol, seguirem recte i hem de sortir a la carretera principal que des del camp ens queda a mà esquerra. A la mateixa carretera veurem una porta de reixes que hem de travessar per una altra escaleta i només ens queda pujar fins al refugi, ja ens queda molt poquet, només tenim una petita pujada, però ja només suposa l’esforç final.

Més excursions a www.turismepetit.com

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt