Ara llegint
A partir del 8 de febrer es vacunaran els grans depenents i els seus cuidadors

A partir del 8 de febrer es vacunaran els grans depenents i els seus cuidadors

La consellera de Salut del Govern Balear, Patricia Gómez, ha anunciat avui dematí que durant la propera setmana el ritme de vacunació disminuirà a causa de la remesa de mil dosis menys de les previstes, però que a partir del dia 8 de febrer començarà la vacunació dels grans depenents i els seus cuidadors.

Això serà possible perquè al llarg dels propers dies culminarà la vacunació de tot el col·lectiu de persones ingressades a residències d’ancians. Gómez ha recordat que aquest era el col·lectiu prioritari perquè el 40% de les morts per covid s’ha produït precisament dins d’aquestes instal·lacions.

La vacunació dels grans depenents es combinarà amb la immunització dels sanitaris.

La vacunació dels grans depenents -al voltants d’uns 5.000 a les Illes Balears- i els seus cuidadors professionals permetrà gaudir d’algunes dosis que s’utilitzaran per vacunar majors de 80 anys que es puguin desplaçar als centres de salut de forma àgil i immediata. Gómez ha reconegut que aquestes persones seran cridades “hora per hora” quan es tenguin dosis sobrants.

Per la seva banda el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, ha assenyalat avui que la situació a l’illa de Mallorca es troba en clar descens, tot i que en aproximadament la meitat de les zones bàsiques de salut la caiguda s’ha alentit.

A Formentera, amb 2.234 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, i a Formentera, amb 1.205, la situació és molt greu, però Arranz pensa que ja es troben en el pic de la corba.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt