Ara llegint
Educació insta els alumnes a anar “ben abrigats” a escola perquè les aules no es poden deixar de ventilar

Educació insta els alumnes a anar “ben abrigats” a escola perquè les aules no es poden deixar de ventilar

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha emès avui un comunicat en el que recomana als alumnes que acudeixin ben abrigats als centres escolars perquè no es poden deixar de ventilar les aules malgrat que a l’exterior la temperatura sigui molt baixa.

La nota emesa avui anima a fer servir diverses capes de roba per afavorir l’autoregulació de la temperatura en passar d’un espai a un altre. I és que la norma habitual és que les aules tenguin corrent d’aire durant tot el temps, una mesura que es reforça amb ventilacions totals cada quinze minuts, la qual cosa rebaixa notablement la temperatura a l’interior de les aules.

El Govern Balear recomana tancar les aules quan no estan ocupades a fi que la calefacció les pugui encalentir, utilitzar ventiladors per renovar l’aire de les aules més ràpidament, programar les calefaccions perquè es posin en marxa dues hores abans de l’inici de les classes i tancar les finestres quan acabin les activitats lectives, entre d’altres.

El Govern recorda que existeix l’objectiu que la concentració de CO2 dins les aules estigui al voltant de 800 ppm i que sovint aquesta xifra es pot aconseguir mitjançant obertures parcials de finestres, i no totals.

En qualsevol cas, incrementar l’ús de la calefacció i anar ben abrigat són els consells que es dicten des de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca per lluitar contra el fred dins les aules, que s’ha notat especialment en el retorn a l’escola després de les vacances de Nadal a causa del mal temps i de la temperatura pròpia d’aquesta època de l’any.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt