Ara llegint
Les residències de les Illes Balears, lliures de coronavirus

Les residències de les Illes Balears, lliures de coronavirus

Els centres geriàtrics de les Illes Balears no presentaven ahir, dia 28 de febrer, cap cas actiu de covid-19 entre els seus usuaris segons les dades epidemiològiques que ha facilitat avui dematí el Servei de Salut del Govern Balear. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha celebrat aquesta dada i ha assenyalat que “avui és un dia important”, abans de donar les gràcies als professionals que han atès els ancians durant el temps de pandèmia i d’atribuir aquesta millora a la vacunació.

Un total de 23 municipis de les Illes Balears no ha registrat cap cas de contagi per covid durant els darrers 14 dies. Són Ariany, Banyalbufar, Búger, Costitx, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloret, Maria de la Salut, Muro, Ses Salines, Sant Joan, Sant Llorenç, Santa Maria, Santanyí, Valldemossa, Es Castell, Ferreries, Es Mercadal, Es Migjorn i Sant Lluís.

Al seu costat hi ha set municipis que han registrat un únic cas durant els darrers 14 dies: Alaró, Mancor, Sa Pobla, Porreres, Selva, Sencelles i Alaior. I altres vuit, d’entre els quals hi destaca Ciutadella, per volum de població, que no han passat de dos casos: Artà, Bunyola, Capdepera, Montuïri, Puigpunyent, Sineu, Sant Joan de Labritja i la pròpia Formentera.

Per contra, els municipis amb més casos durant els darrers 14 dies són Palma (369), Eivissa (118), Sant Antoni (56), Manacor (65), Marratxí (38), Santa Eulàlia (35) o Inca (31).

Durant els darrers 7 dies s’han registrat 383 casos nous, que contrasten amb els 556 que es detectaren durant els 7 dies precedents, la qual cosa indica una baixada molt significativa dels casos.

Tot i això, el darrer informe registra 5 noves morts per coronavirus, que eleva el total a la comunitat autònoma des de l’inici de la pandèmia a 727. El nombre de persones hospitalitzades a l’UCI és actualment de 51 (una més que el dia anterior) i el nombre d’hospitalitzats és de 101 (tres més que la jornada prèvia).

El nombre de casos actius és de 1.678 en el conjunt de les Illes Balears.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt