Ara llegint
Setze municipis de les Illes Balears estan lliures de covid

Setze municipis de les Illes Balears estan lliures de covid

Avui és la primera jornada en moltes setmanes que l’Observatori de Dades Sanitàries de la Conselleria de Salut no notifica cap mort a causa de la covid. A més, presenta des de fa alguns dies uns senyals que semblen indicar la fi de la tercera onada de la pandèmia.

Dins aquest panorama, setze municipis de les Illes Balears -la majoria d’ells de poca població- es troben sense casos de covid entre els seus habitants des de fa com a mínim catorze dies. Són Alaior, Búger, Costitx, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloret, Maria de la Salut, es Mercada, es Migjorn Gran, Muro, Sant Joan, Selva i Valldemossa.

Al seu costat hi ha una vintena més de municipis que presenta molt pocs casos detectats al llarg dels darrers dies. Així tan sols tenen un cas actiu Ferreries, Mancor, Ses Salines, Santanyí, Sencelles, Sineu o Son Servera; dos casos Artà, Consell, Santa Margalida o Vilafranca; tres casos Andratx, Es Castell, Sant Llorenç o Sant Lluís; i quatre Alaró.

Salut ha informat en el seu darrer informe de 87 nous positius en tot l’arxipèlag, el que dona un resultat de 55.574 casos notificats des de l’inici de la pandèmia i un total de 682 defuncions.

Durant la darrera jornada s’han realitzat 2.881 proves per a la detecció de la covid i, d’aquesta manera, el nombre total de tests realitzats s’eleva a 1.052.371.

Un total de 2.878 persones reben atenció pel Servei de Salut degut al coronavirus, 2.662 de les quals sense necessitat d’ingrés hospitalari. El nombre de persones ingressades a planta és actualment de 144 (11 menys que la jornada anterior) i les que es troben a l’UCI és de 72 (tres menys).

La pitjor part és encara ara (en proporció) a Eivissa, on hi ha 72 persones a planta (16 a l’UCI). A Mallorca hi ha 69 pacients a planta (53 a l’UCI), mentre que a Menorca hi ha tres pacients hospitalitzats. L’illa ha sumat el quart dia sense contagis.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt