Ara llegint
Unió de Pagesos creu que Santa Maria criminalitza el mercat setmanal quan ordena tancar-lo

Unió de Pagesos creu que Santa Maria criminalitza el mercat setmanal quan ordena tancar-lo

Unió de Pagesos ha adreçat una petició a l’Ajuntament de Santa Maria demanant que el mercat de productes agroalimentaris pugui estar obert cada diumenge. L’Ajuntament d’aquesta localitat ha suspès temporalment el mercat dominical a causa de l’augment de casos de Covid-19 entre els seus conciutadans.

Unió de Pagesos recorda que els mercats a l’aire lliure “són molt més espaiosos que les grans superfícies o supermercats” i que el “distanciament social és més que factible”. Suggereixen que el mercat podria constar solament d’una dotzena de trasts i que es podria reforçar el seu perímetre i comptar amb una entrada i sortida diferenciades per evitar aproximacions entre persones.

Però en qualsevol cas demanen poder conservar aquest mercat en una posició que Unió de Pagesos recorda que ha defensat des de l’inici de les mesures establertes per controlar la pandèmia de la Covid-19.

Expliquen que els productes que venen “no provenen de cap fàbrica, que en voler aturar màquines es pitja un botó i la producció s’atura”. Recorden el paper dels pagesos en el procés d’alimentació de la població i també en la cura del paisatge i consideren que aquesta mesura acaba “criminalitzant” els mercats i creant una “contradicció” en mantenir obert els supermercats i tancats els mercats de productors locals a l’aire lliure.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt