Ara llegint
Trenta persones culminen sis mesos de feina a l’Ajuntament d’Inca en el marc del projecte Reactiva

Trenta persones culminen sis mesos de feina a l’Ajuntament d’Inca en el marc del projecte Reactiva

El batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Formació i Ocupació, Alice Weber; i la directora del SOIB, Pilar Ortiz, han presidit l’acte de cloenda del projecte Inca Reactiva 2021, celebrat en el Casal de Cultura. Un total de 30 persones han posat punt final aquesta setmana al seu període de treball a l’Ajuntament d’Inca, on han pogut desenvolupar la seva feina en diferents àrees municipals durant 6 mesos. 

«La feina que han fet totes les persones contractades en aquest projecte ha estat clau per a desenvolupar millores en la nostra ciutat i estam molt satisfets amb totes elles. Començam ja a treballar perquè el següent projecte Inca Reactiva sigui un altre èxit i suposi una millora per a la situació laboral d’inquers i inqueres», assenyala Weber. 

Per la seva part, el batle ha destacat que «des de l’Ajuntament d’Inca hem apostat decididament per desenvolupar aquesta iniciativa amb la finalitat de fomentar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 i donar una nova oportunitat especialment a aquelles persones que es troben en risc de precarietat laboral o duen un temps llarg a l’atur.»

El projecte «Inca Reactiva 2021» ha suposat una inversió de 375.849 €, dels quals 333.687 € han estat aportats pel SOIB i 42.162 € per l’Ajuntament d’Inca. Aquesta iniciativa està dirigida a persones menors de 30 anys, persones majors de 30 anys en situació d’atur de llarga durada i a persones majors de 30 anys en situació d’atur de curta durada.

D’aquesta manera, «Inca Reactiva 2021» té per objecte oferir noves oportunitats laborals a aquelles persones que es troben en risc de precarietat laboral o fa un temps llarg que es troben en situació d’atur. De fet, aquest projecte es va iniciar amb 37 persones, de les quals 7 s’han inserit laboralment durant els sis mesos que ha durat el projecte. Entre els perfils que han fet feina a l’Ajuntament d’Inca es troben els de personal administratiu, auxiliars administratius/ves, conserges, informadors/es de residus, personal de neteja, personal de construcció, de pintura i de jardineria, agents cívics/ques i educadors/es infantils.

El programa SOIB Reactiva 2021, en el qual s’emmarca aquest projecte de l’Ajuntament d’Inca, està promogut pel SOIB i cofinançat pel FSE i la Conferència Sectorial.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt