Ara llegint
Abaqua equipa Es Llombards amb una estació impulsora per al trasllat de les aigües brutes a la depuradora de Santanyí

Abaqua equipa Es Llombards amb una estació impulsora per al trasllat de les aigües brutes a la depuradora de Santanyí

Fa anys que el nucli des Llombards esperava veure les obres que ara mateix està realitzant la Conselleria de Medi Ambient a través de l’empresa pública Abaqua: la connexió del poble amb la xarxa de trasllat d’aigües brutes del municipi. Per fer-ho, Abaqua està instal·lant, des de fa unes setmanes, la canonada que enllaçarà es Llombards amb Santanyí. A més, també està prevista la construcció d’una nova estació de bombeig al nucli llombarder, situada al carrer Joan Cabrer, a un solar de 100 metres quadrats cedit per l’Ajuntament de Santanyí.

Tal com ha explicat la batlessa, Maria Pons, “és una gran notícia per al nostre terme i per al poble des Llombards. Es tracta d’una reivindicació història dels veïnats, que fa anys que fan veure com l’Ajuntament instal·lava la xarxa de clavegueram, però els faltava veure com es connectava a una depuradora. Amb aquestes obres serà una realitat, en part gràcies als veïnats que han posat sempre de la seva part perquè trobéssim un solar on poder construir els equipaments necessaris”.

El projecte per la connexió i la impulsora suposarà una despesa de 568.700 euros i podria estar en funcionament en set mesos. Els operaris ja ha instal·lat la canonada necessària per als carrers del poble, i en els pròxims mesos executaran l’enllaç amb l’estació impulsora situada a l’entrada del nucli de Santanyí. Una vegada en marxa, la nova infraestructura podrà traslladar 147 metres cúbics diaris de cabal i farà un recorregut de més de 3.000 metres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt