Ara llegint
Cala Figuera i s’Alqueria milloraran les connexions de bus per carretera a partir de gener

Cala Figuera i s’Alqueria milloraran les connexions de bus per carretera a partir de gener

La necessitat de connectar el nucli costaner de Cala Figuera amb un servei de transport públic adequat, és una reivindicació històrica dels residents en aquest nucli, i que l’Ajuntament de Santanyí havia traslladat a la Direcció General de Transports del Govern de les Illes Balears en diverses ocasions. Però a partir de l’any que ve serà una realitat, segons ha assegurat el director Gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten van Bemmelen, en una videoconferència mantinguda amb la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i al regidor de Transports, Joan Gaspar Aguiló.

D’aquesta manera, des del dia 1 de gener, començarà el servei, que preveu durant l’hivern quatre trajectes d’anada i quatre de tornada des de Cala Figuera fins a Santanyí per enllaçar amb la línia que va cap a Palma. I durant l’estiu, el servei augmentarà a sis trajectes diaris en cada sentit, sempre amb el pas per l’Aeroport de Son Sant Joan.

La batlessa de Santanyí s’ha mostrat satisfeta amb l’anunci de Consorci de Transports: “el reforç de la línia de Cala Figuera era una reivindicació històrica dels nostres veïnats, i feia anys que des del consistori demanàvem que es consolidés durant la temporada alta i la baixa. És una gran notícia per al municipi, que se suma a la de la consolidació de la ruta de Cala Llombards, i que s’hagi connectat s’Alqueria Blanca amb l’Hospital de Manacor, encara que sigui fent transbord a Campos”.

Tal com ha explicat Maria Pons, des del Consorci de Transports també s’ha anunciat que dues novetats importants pel que fa a la connexió de transport públic al municipi de Santanyí. La primera es tracta de la consolidació de la línia que uneix Santanyí amb Cala Llombards; així s’assegura el servei durant l’estiu. I el Govern s’ha compromès a estudiar la possibilitat de mantenir la línia també durant l’hivern.

Per altra banda, des del consorci s’ha confirmat l’opció d’anar en bus des de s’Alqueria Blanca al centre hospitalari de referència del terme, que és la capital del Llevant. No serà una connexió directa com havien demanat els veïnats i l’Ajuntament, sinó que es tracta d’una línia que partirà de Cala d’Or, que passarà per s’Alqueria Blanca, i que obligarà a fer transbord a Campos, abans de sortir en direcció a l’Hospital de Manacor.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt