Ara llegint
Dijous arranca a la Misericòrdia la 32ena edició de la Setmana del Llibre en Català

Dijous arranca a la Misericòrdia la 32ena edició de la Setmana del Llibre en Català

Aquests dijous arranca una nova edició de la Setmana del Llibre en Català, que es mantendrà oberta fins dia 1 de novembre en el Pati de la Misericòrdia de Palma. “Llegeix com vius” serà el lema de la trobada en la que hi prendran part onze llibreries.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, acompanyats de diversos llibreteres, han presentat avui l’edició 32 de la Setmana del Llibre en Català.

Durant la presentació, Busquets, ha destacat que la celebració d’aquest esdeveniment “tan important per a la literatura en la nostra llengua” és possible gràcies a la col·laboració publicoprivada i ha animat tothom a acostar-se a la Misericòrdia per gaudir de les activitats complementàries que s’hi han preparat, com ara presentacions de llibres, xerrades, activitats infantils i juvenils i activitats musicals.

La Setmana del Llibre en Català està organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca i compta amb el patrocini del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la col·laboració de Fundació Mallorca Literària i de les editorials Combel i Baula. En total, hi participen onze llibreries agremiades, a més de diverses institucions.

Volney ha explicat que el lema d’enguany és “Llegeix com vius”, per reivindicar l’ús de la llengua catalana a la literatura i en el dia a dia, i ha enumerat les llibreries participants: Abacus, Drac Màgic, Embat, Es Raconet, Espai Caramulls, Finis Africae, Ínsula Literària, Lila i els contes, Llibres Ramon Llull, Lluna i Quart Creixent.

Així mateix, el president del Gremi de llibreters ha destacat que la pregonera d’aquesta edició serà Maria Barbal i Farré, escriptora i professora, reconeguda amb el premi Josep Pla (2021) i amb el premi d’honor de les lletres catalanes (2020) atorgat per l’entitat Òmnium Cultural. Per al pregó d’enguany, que tendrà lloc dijous, 28 d’octubre, a les 18 hores, en el pati de la Misericòrdia, Maria Barbal es centra en dues idees: les seves primeres experiències literàries i el lema d’aquesta Setmana del Llibre en Català, “Llegeix com vius”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt