Ara llegint
Eivissa estrena un nou local per a l’Institut Balear de la Vivenda

Eivissa estrena un nou local per a l’Institut Balear de la Vivenda

L’Institut Balear de la Vivenda (IBAVI) s’ha traslladat a l’edifici CETIS del carrer Canàries d’Eivissa. Aquest matí ha tingut lloc la inauguració de la nova instal·lació, en què el nou conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha destacat que representa un salt qualitatiu pel que fa a l’atenció a la ciutadania, amb un espai més adaptat a les necessitats de l’oficina.

A la inauguració també hi han assistit el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz; el conseller de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries i Lluita contra l’Intrusisme del Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan; la directora gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester; la tinent de batle, Elena López; el tinent de batle,  Aitor Morrás, i altres autoritats.

L’antiga oficina de l’IBAVI a Eivissa no disposava de l’espai suficient per atendre l’alta demanda, és per això que aquesta nova oficina de 76 metres quadrats compleix amb els requisits necessaris per donar un millor servei. Està ubicada en el centre de la ciutat, concretament al carrer de Canàries 31-35, en l’edifici CETIS.

Habitatges nous

El conseller Josep Marí també ha aprofitat per fer una visita a les tres promocions d’habitatge públic que en aquests moments estan en construcció en el municipi. Es calcula que de cara a l’estiu finalitzin les obres que actualment es troben en un estat avançat d’execució.

Són promocions que es duen a terme a solars cedits per l’Ajuntament d’Eivissa, i pel que fa a això el conseller ha volgut agrair la cooperació entre administracions per aconseguir els objectius de manera més eficient, i sobretot, més justa per a la  ciutadania.

La promoció C/UA-14 constarà de 43 habitatges, amb una inversió total de 5 milions d’euros. Aquesta promoció inclou hivernacles que funcionen com a xemeneia solar, de manera que garanteixen el control climàtic. Aquest model pot resultar exemplar quant a confort ambiental i eficiència energètica.

A l’avinguda de Pere Matutes s’està construint una promoció de 24 habitatges amb un pressupost de 3 milions d’euros, que consta d’un sol nucli d’escala central i quatre patis arbrats amb hivernacles mòbils, que segueixen els criteris d’eficiència i lluita contra el canvi climàtic i la pobresa energètica.

Finalment, a la promoció del carrer de Xarch s’estan construint un total de 19 habitatges, amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, i, com les altres dues, es tracta d’una arquitectura sostenible tant pel que fa la construcció, amb la utilització de materials locals, com pel baix consum energètic de l’habitatge.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt