Ara llegint
El Consell de Formentera dedica el calendari de 2022 al català

El Consell de Formentera dedica el calendari de 2022 al català

El Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha presentat el calendari de 2022, dedicat a la llengua catalana i al conjunt de les llengües romàniques.

En els darrers calendaris, tots de temàtiques diferents, s’han exposat les varietats més comunes de figues de l’illa, les vendes o els ormejos del camp i de la mar, entre d’altres. De la mateixa manera, “enguany el calendari proposa veure alguns aspectes de la llengua com un altre bé del nostre patrimoni, i que potser no són del tot coneguts”, segons ha assenyalat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch.

Així, al llarg dels dotze mesos el calendari situa el català entre les altres llengües romàniques; se n’esbossa el procés de formació; se citen els primers textos escrits en català; o, per exemple, mostra els diferents dialectes parlats arreu del domini lingüístic. Una altra dada a destacar és quan el català arriba a les Pitiüses, l’any 1235, amb l’expansió de la Corona d’Aragó cap a la Mediterrània.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt