Ara llegint
Es Castell inicia una campanya de lluita contra les plantes invasores vegetals del municipi

Es Castell inicia una campanya de lluita contra les plantes invasores vegetals del municipi

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Es Castell ha contactat amb el Consell Insular de Menorca per posar en marxa accions encaminades a lluitar contra les espècies invasores vegetals al municipi.

Les espècies invasores, segons recorden des de l’Ajuntament d’Es Castell, són la segona causa a nivell mundial de pèrdua de biodiversitat, després de la destrucció dels hàbitats naturals, i podrien crear problemes mediambientals molt greus a Menorca si no es controla la seva expansió. 

A més, cal tenir en compte que els ecosistemes insulars com Menorca són especialment sensibles a la introducció d’espècies exòtiques.

La regidora de Medi Ambient, Marisa Álvarez, ha explicat que s’està fent feina per posar fi a l’expansió de l’ailant, un arbre d’origen xinès que s’ha convertit en una de les espècies invasores que més està proliferant a Europa.

En aquest sentit, el Consell ha enviat una brigada as Castell, que ha començat a estudiar la posada en marxa dels protocols per a l’eliminació d’aquest arbre.

L’ailant és un arbre que quan es talla rebrota a través de les arrels, i l’única manera d’eliminar-lo és posant verí a la soca acabada de tallar. Si les proves que s’estan duent a terme funcionen, la Brigada Municipal continuarà la feina per controlar l’expansió d’aquest arbre.

Altres plantes invasores

També s’està fent feina de manera conjunta amb el Consell per eliminar altres plantes invasores que també s’estan escampant pel municipi, especialment en camins que tenen jardins a prop on es planten aquestes espècies.

Per tal de conscienciar la població sobre aquest problema, l’Ajuntament repartirà uns llibrets informatius editats pel Consell, i es fa una crida als propietaris dels jardins a actuar amb responsabilitat i no plantar espècies considerades invasores.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt