Ara llegint
Inca publica un calendari per divulgar els valors ambientals del Parc del Serral

Inca publica un calendari per divulgar els valors ambientals del Parc del Serral

L’Ajuntament d’Inca ha editat un calendari de Medi Ambient amb les imatges guanyadores del concurs fotogràfic realitzat per donar a conèixer els valors ambientals del Parc del Serral. «Amb aquesta iniciativa volíem impulsar la participació ciutadana en activitats locals vinculades amb el medi ambient, així com promocionar aquest espai natural entre els aficionats a la fotografia de natura i després a les persones a les quals arribi el calendari», ha assenyalat el regidor de Medi ambient, Sostenibilitat i Benestar animal, Biel Frontera.

Totes les fotografies que componen aquest almanac han estat preses al Parc del Serral de les Monges d’Inca i mostren les diferents estacions meteorològiques i diferents aspectes que volen posar en valor aquest espai de la nostra ciutat: la flora i vegetació, el paisatge, els marges, els horts urbans, els camins, les zones per l’exercici de cans…

En total, s’han presentat al concurs 134 fotografies de 25 participants diferents, entre les quals el jurat ha seleccionat les 12 imatges guanyadores que componen el calendari.

D’altra banda, destacar també que en el calendari apareixen marcats en verd els dies de celebracions i commemoracions de l’àmbit de la protecció del medi ambient. «Iniciatives populars com aquest concurs fotogràfic i el calendari mediambiental amb les dates més assenyalades ens ajuden a promoure la conscienciació ciutadana i potenciar l’estima per la natura», recalca el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

L’almanac s’ha repartit entre els participants del concurs, centres escolars i institucions del municipi. A més a més, qualsevol persona d’Inca interessada pot recollir el seu exemplar al departament de Medi Ambient, ubicat en el segon pis de l’Ajuntament. Aviat es llançaran les bases d’una nova convocatòria del concurs fotogràfic, la temàtica del qual serà enguany els camins rurals i el seu paisatge.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt