Ara llegint
La Banda de Música de Campos celebra el seu quarantè aniversari recordant els músics absents

La Banda de Música de Campos celebra el seu quarantè aniversari recordant els músics absents

La Banda de Música de Campos va celebrar ahir diumenge, jornada prèvia a la diada de Santa Cecília, patrona dels músics, el seu quarantè aniversari.

Nascuda l’any 1980 gràcies al Centre Cultural de Campos és una de les formacions musicals més antigues del municipi.

L’Església de Sant Julià va acollir un concert molt especial on es va convidar a prendre-hi part als directors que han passat per la seva història, Bartomeu Artigues, Bernat Xamena, Maria Puigserver i Pep Escalas, per dirigir dues peces del seu repertori.

En memòria de Ferran Vaquer, la seva filla Júlia va dirigir l’arranjament que son pare feu del pasdoble “Campos del Puerto”.

L’actual director, Joan Laínez, va agafar la batuta per fer sonar una partitura inèdita del músic Miquel Àngel Bisbal titulada “Quaranta més un”.

Des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Campos es va anar presentant cada interpretació a través de la lectura de la història d’aquestes quatre dècades i un any de banda de música fent una menció especial a tres motors de la seva fundació: el llavors president del Centre Cultural de Campos, Sebastià Roig, el primer president de la Banda, Miquel Bujosa, i la professora de música Margalida Tomàs.

La batlessa de Campos va concloure l’acte amb un especial agraïment a tots els músics que hi han format i que hi formen part i unes paraules de record per les ànimes fundadores que ens han deixat: Andreu Mulet, Bartomeu Artigues, Bartomeu Melià, Francisco Miró, Bartomeu Miró, Jaume Abrinas, Francisco Forteza, Bartomeu Miró i enJoan Sala.

També es va comptar amb la presència del president de la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musical que va enaltir la tasca musical en temps de pandèmia i la importància del suport institucional en les formacions culturals.

Fotos: Guiem Moranta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt