Ara llegint
La UIB i “la Caixa” renoven els acords de col·laboració

La UIB i “la Caixa” renoven els acords de col·laboració

La Universitat de les Illes Balears i CaixaBank, a través de la Fundació “la Caixa”, han renovat avui dematí el conveni de col·laboració que els uneix, que inclou la creació de la Càtedra d’Innovació Social “la Caixa” i la continuació de diversos projectes socials, entre els quals destaquen la UOM i Ciència per a Tothom.

La Càtedra d’Innovació Social és una iniciativa conjunta de les dues parts que cerca impulsar la innovació com a eina de transformació social i convertir-se en un referent en el desenvolupament de noves idees, serveis i models per donar resposta a les demandes socials a les Illes Balears.

Una de les novetats de la col·laboració durant el 2020 és la posada en marxa del Màster d’Innovació Social, els continguts del qual s’adaptaran a les necessitats de les entitats del tercer sector, ja que els estudis s’adreçaran a les persones que treballen o volen treballar en entitats socials.

L’Observatori d’Innovació Social

La càtedra inclou el suport a l’Observatori d’Innovació Social de les Illes Balears, que persegueix fer un diagnòstic de l’estat de la innovació social a les nostres Illes mitjançant la identificació de les necessitats socials en l’àmbit de les Illes Balears; la formació d’estudiants i de professionals en l’àmbit de la innovació social, i el desenvolupament, avaluació i implementació de solucions noves en resposta a aquestes necessitats socials.

La col·laboració també donarà suport, ja durant 2021, a la celebració del congrés “La Feminització del Dret Privat: Dones, discapacitat i dret”, que té com a objectiu analitzar el paper protagonista que les dones han tingut en la protecció de les persones amb discapacitat.

A més, la càtedra col·laborarà amb el programa d’Aprenentatge Servei de la UIB i continuarà servint per celebrar activitats ja conegudes, entre les quals destaquen la Universitat Oberta de Majors (UOM), el projecte LADAT i trastorns de l’espectre autista, el programa Cap Nadal sense Nadales, la fira Ciència per a Tothom, i el projecte col·laboratiu Bones pràctiques en entorns pedagògics.

A l’acte de signatura del conveni hi han participat el Rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet, i la directora territorial de CaixaBank a les Illes Balears, María Cruz Rivera. També hi ha assistit el responsable d’Acció Social de CaixaBank a les Illes Balears, Diego Riera; la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, Joana Maria Seguí, i el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, Jordi Llabrés.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt